Vuoden Päähankkija ja Vuoden Alihankkija

Alihankinta 2018 -messut käynnistyivät tänään Tampereella. Avajaisten yhteydessä palkittiin Vuoden Päähankkija ja Vuoden Päähankkija. Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry:n Vuoden 2018 Päähankkija -palkinnon saajaksi on valittu Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ja Vuoden Alihankkija -palkinnon saaja on MSK Cabins Oy.

Ryhmäkuva. Vuoden 2018 Päähankkija -palkinnon saaja on Puolustusvoimien Logistiikkalaitos ja Vuoden Alihankkija -palkinnon sai  MSK Cabins Oy.

Palkinnot vastaanottivat Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen johtaja, kenraalimajuri Timo Kakkola, kaupallisen osaston päällikkö Mika Kujansuu, hankinta-alan toimialavastaava Taina Hurme ja Järjestelmäkeskuksen osastopäällikkö eversti Reima Kuutsa sekä MSK Cabins Oy:n toimitusjohtaja Markus Näsi ja MSK Group Oy:n toimitusjohtaja Timo Lehtioja.

Palkinnot luovuttivat LOGYn toimitusjohtaja Markku Henttinen sekä LOGYn Alihankinta-messujen palkintovaliokunnan puheenjohtaja Tomi Parmasuo. Vuodesta 1987 lähtien jaetuilla tunnustuksilla halutaan edistää suomalaisen valmistavan teollisuuden kilpailukykyä ja verkostoitumista.

Palkintovaliokunnan mukaan Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksessa on panostettu toiminnan kehittämiseen sekä toteutettu onnistuneesti mittava organisaatiouudistus, joilla on saavutettu tehokkuutta. Organisaatio on Suomessa merkittävä työllistäjä, joka on toteuttanut menestyksekkäästi pitkäjänteistä kehitystyötä toimittajakuntansa kanssa. MSK Cabins puolestaan panostaa jatkuvaan kehitystyöhön asiakkaan ja toimittajakentän kanssa, mistä osoituksena poikkeuksellisen hyvä toimitustäsmällisyys. Yhtiön toimittajavalinnoissa korostuvat tekninen osaaminen, toimitusvarmuus, laatu ja kustannustehokkuus. Palkintovaliokunta arvosti yhtiön kasvuhakuisuutta sekä panostuksia kestävään kehitykseen.

”Tuottavuuskasvu palaa vielä”

Messut avasi Investor Harri Sjöholm Robit Oyj:stä ja teemapuheen piti Alihankinta 2018 kumppaniyrityksen hallituksen puheenjohtaja Pekka Heikonen Pemamek Oy:stä. LOGY ry palkitsi avajaisissa Vuoden päähankkijana Puolustusvoimien Logistiikkalaitoksen ja Vuoden alihankkijana MSK Cabins Oy:n. AlihankintaHEATin avauspuheenvuorossa Nordean pääekonomisti Aki Kangasharju avasi tuottavuuskasvun näkymiä.

Tuottavuuskasvu on ollut viime vuodet surkeaa, mutta tilanne voi muuttua nopeastikin. Lukuisilta startupeilta ja digitalisaatiosta on lupa odottaa myönteisiä yllätyksiä. Meillä voi olla vähän ajan päästä sellaisia kasvuyrityksiä, joita emme vielä tänään pysty näkemään. Suomessa on erityinen kannustin panostaa digitalisaatioon. Ikääntyminen uhkaa vähentää meiltä paljon työvoimaa. Onnistuessaan ihmistyötä tuottavamman robotit rientävät apuun ja talouskasvumme jatkuu. Tutkimusten mukaan maat, jotka ovat olleet ikääntymisen eturintamassa, ovat myös viime vuosikymmeninä investoineet robotisaatioon muita enemmän”, sanoo Aki Kangasharju.

Alihankinta-messut järjestetään tällä viikoilla tiistaista torstaihin 25.9-27.9. Tapahtumassa on yli 1000 näytteilleasettajaa. Startup-kokonaisuus AlihankintaHEAT toteutetaan messuilla nyt kolmannen kerran.