Victory Precision ostaa JOT Automation Oy:n osakekannan

Kehityksen kulkiessa kiihtyvää vauhtia kohti globalisaatiota yhtiö valmistautuu seuraavaan suureen kasvuloikkaansa.

Kiinalainen Suzhou Victory Precision Manufacture Co., Ltd on 7.6.2018 ostanut JOT Automation Oy:n koko osakekannan. Pääasiallisena myyjäosapuolena kaupassa on oululainen perheyhtiö Head Invest Oy. Uuden omistajan myötä JOT saa käyttöönsä merkittävästi lisää konetekniikka- ja tuotantoresursseja, joita se tarvitsee hyödyntääkseen nopeasti kehittyvien markkinoiden ja nykyaikaisen teknologian mahdollisuuksia vieläkin tehokkaammin.

"JOT Automation on vakiinnuttanut asemansa yhtenä johtavista prosessi- ja testiautomaatioratkaisujen kehittäjistä elektroniikkateollisuuden ja älytuotteiden tarpeisiin", korostaa yrityksen toimitusjohtaja Petri Halonen. "Yhdessä Victory Precisionin kanssa muodostamme ainutlaatuisen yhdistelmän eurooppalaista teknologiaosaamista ja vertaistaan hakevaa kiinalaista kilpailukykyä sekä tuotannon skaalautuvuutta."

"Osapuolten kyky täydentää toistensa osaamista saumattomasti usealla osa-alueella mahdollistaa ainutlaatuiset pitkän aikavälin synergiaedut", valottaa puolestaan Victory Precisionin hallituksen puheenjohtaja Mr Gao yhtiön tulevaisuuden pelikirjaa. "JOT Automation on osoittanut, että siltä löytyy Kiinassa ja muualla Aasiassa menestymiseen tarvittavaa konetekniikkaosaamista ja tuotantokokemusta. Uuden omistajatahon ja rakenteen ansiosta pystymme täyttämään asiakkaiden ja kumppaneiden alati kehittyvät tarpeet vieläkin paremmin."

Vahva konetekniikka- ja automaatio-osaaminen on yrityksen yksi yrityksen toiminnan kulmakivistä myös uuden omistuksen alla. JOT Automation jatkaa toimintaansa itsenäisenä yksikkönä, omalla nimellään ja brändillään. Petri Halonen korostaa, että vaikka päivittäisessä toiminnassa ei välttämättä näytä paljoakaan muuttuneen, pinnan alla tehdään vahvaa kehitystyötä yhtiön eteenpäin viemiseksi.

"Perimmäinen tahtotilamme on tarjota tämän teollisuudenalan parasta mahdollista palvelua. Kyky reagoida nopeasti ja jopa ennustaa tulevaisuuden kehityssuuntia on aivan ratkaisevaa. Victory Precisionin mukaantulon ansiosta JOT Automationilla on hallussaan kaikki menestyksen eväät, ja se on erinomainen uutinen sekä yhtiölle että sen asiakkaille ja kumppaneille."