Vastaus aksiaalipiston haasteisiin

CoroCut QF on Sandvik Coromantin uusi, nimenomaan aksiaalipistoon kehitetty työkalukonsepti, jolla saavutetaan lyömätön luotettavuus ja prosessivarmuus myös syvien ja kapeiden aksiaaliurien koneistuksessa. CoroCut QF on entistä ulottuvampi ratkaisu hankalan muotoisten kappaleiden koneistukseen.

”Aksiaalipistossa ongelmana on usein lastujen juuttuminen uraan ja siitä seuraava tehottomuus. Prosessivarmuus on aksiaalipistossa ensiarvoisen tärkeää”, sanoo katkaisu- ja uransorvaustuotteista vastaa tuotepäällikkö Jenny Claus Sandvik Coromantilta.

”CoroCut QF -työkalujen rakenne lisää katkaisulehden jäykkyyttä, ja tarkasti suunnatut lastuamisnestesuihkut tehostavat koneistusta ja parantavat toistotarkkuutta. Kallistettu teräsija on erittäin tukeva, ja optimaalinen jousikiinnitys takaa oikean kiinnitysvoiman. Ala-, taka- ja yläpinnassa olevat urat minimoivat terän liikkeet pitimessä.”

Uudenmallinen kiinnitys

CoroCut QF -työkalujen prosessivarmuutta parantaa myös uudenmallinen CoroTurn SL -teräpään aksiaalikiinnitys. Käyttämällä SL-teräpäitä asiakkaat voivat hyödyntää CoroCut QF -ratkaisua yhdessä värinävaimennetun Silent Tools™ - sorvauspuomin kanssa, jolloin saadaan hyvä tukevuus ja laaduntuottokyky myös hankalapääsyisissä, hyvää ulottuvuutta vaativissa kappaleissa.

Sekä terän ylä- että alapuolella sijaitsevat lastuamisnestesuuttimet ovat tämäntyyppisissä työkaluissa poikkeuksellinen ratkaisu, josta on hyötyä etenkin syvien ja kapeiden aksiaaliurien pistossa. Uraan jumiutuvista lastuista seuraava terärikko pilaa helposti prosessivarmuuden. Lastutukoksiin reagoidaan yleensä pienentämällä syöttöä, mikä heikentää tuottavuutta. Tehokas lastunhallinta ja hyvä, isoillakin lastuamisvoimilla riittävä tukevuus ovat olennaisia etuja, joiden avulla voidaan harkita jopa miehittämätöntä tuotantoa.

Lastunhallinta ja prosessivarmuus

CoroCut QF julkaistaan leveyksinä 3 ja 4 mm, laatuina GC1105, GC1125, GC1135 ja GC1145 sekä geometrialla -TF , syviin aksiaalipistoihin. Lisäksi työkalun lastuamissyvyys ja halkaisija-alue voidaan optimoida tarkasti työkappaleen mukaan käyttämällä Tailor Made - mittatilauspalvelua. www.sandvik.coromant.com/fi