Valmet Automotive juhlii 50. toimintavuottaan

Valmet Automotive juhlii tänä vuonna 50-vuotista taivaltaan. Vuonna 1968 perustetun autojen sopimusvalmistajan toiminta on viime vuosina laajentanut suunnittelupalveluihin, avoautojen kattojärjestelmiin sekä tulevaisuuden liikenteen ratkaisuihin.

Valmet ja Saab tekivät sopimuksen autotehtaan perustamisesta 15.8.1968, ja yritys rekisteröitiin kaupparekisteriin 29.11.1968. Näin syntyi Uuteenkaupunkiin Saab-merkkisten autojen valmistukseen keskittyvä Oy Saab-Valmet Ab. Muiden automerkkien sopimusvalmistajana yritys aloitti 1970-luvulla.

Autotehdas on 1990-luvulta alkaen hyödyntänyt innovatiivisesti automatiikkaa ja robotiikkaa tuotannossaan. Panostus suunnittelupalveluihin alkoi 1980-luvulla, ja yritys on jo yli kymmenen vuoden ajan keskittynyt sähköautoratkaisuihin ja akkujärjestelmiin liittyvään kehitystyöhön.

Omistusjärjestelyjen myötä yrityksen nimeksi tuli vuonna 1995 Valmet Automotive. Vuodesta 2010 alkaen yritys kasvanut ja kansainvälistynyt nopeasti, ja sen autotehdas Uudessakaupungissa on henkilömäärältään Suomen suurin tuotantolaitos.

Vuonna 2017 se valmisti 90 000 autoa ja nosti henkilöautot Suomen tärkeimpien vientituotteiden joukkoon.

Valmet Automotive on neljässä Euroopan maassa toimiva kansainvälinen palveluntarjoaja ja järjestelmätoimittaja, jonka toimipaikoissa työskentelee 6000 autoteollisuuden ammattilaista. Näistä 1000 on suunnittelupalveluissa työskentelevää insinööriä, jotka ovat erikoistuneet autojen, tuotantojärjestelmien sekä akkujärjestelmien ratkaisuihin.

”Olemme osoittaneet jo viiden vuosikymmenen ajan, että työ, osaaminen ja insinööritaito ovat yrityksessämme maailmaluokkaa. Odotamme kasvumme jatkuvan, sillä autoteollisuuden teknologinen murros tarjoaa meille suuria mahdollisuuksia niin suunnittelu- kuin valmistustoiminnoissamme”, toteaa Valmet Automotiven toimitusjohtaja Olaf Bongwald.

Valmet Automotive viettää vuosijuhlaansa kaikilla toimipaikoillaan erilaisilla tapahtumilla ja juhlatilaisuuksilla elokuusta 2018 alkaen.