Uutuuskonesarja Walliukselta

Wallius Hitsauskoneet Oy on kehittänyt kevään ja kesän 2018 aikana uuden mig/mag-konesarjan, joka perustuu konventionaaliseen muuntajatekniikkaan. Yhteistyössä muuntajavalmistajan kanssa on haettu ratkaisuja, joilla saadaan kestävä ja hitsausteknillisesti hyvä lopputulos ja samalla saadaan muuntajarakenne, jolla koneen sähkövirrankulutus saadaan selvästi pienemmäksi kuin vanhan konesarjan.

Konesarjan tuotekehityksessä ovat olleet tärkeitä myös hyvä siirreltävyys eli alhainen paino, oikein valitut virtaportaat ja häiriötön langansyöttö. Siksi kaikki mallit ovat varustettu nelipyörälangansyötöllä. Elektroniikkaohjausta on kehitetty. Näin on saatu stabiili valokaarenhallinta ja hyvä syttyvyys myös keskeytymättömissä sytytyksissä.

Uusi muuntajarakenne

Wallius Hitsauskoneet Oy on panostanut uuteen muuntajarakenteeseen 2200 ja 3000 -malleissa. Kehityksen tulos on nimetty Blue Energy Efficiency Bee -systeemiksi.

Koneiden hyötysuhde, tuottavuus ja tehontarve ovat selvästi pienemmät kuin edeltävässä LMC-konesarjassa. Tärkeä lähtökohta on myös lähes täydellinen osien kierrätettävyys. Roiskeeton valokaari ja helppo parametrien säätö ovat koneen luontaisia ominaisuuksia. Uusi konesarja täyttää avainlipun vaatimukset.

Kompakti kokonaisuus, helppo ja selkeälukuinen ohjauspaneeli V/A-mittareineen on tärkeä apu käyttäjälle. Konesarjassa on kolme kokoluokkaa; 220A korjaushitsauksiin, 300A ohutlevytuotantoon ja 400A keskiraskaaseen tuotantoon.

Nykyaikaiset komponentit, tehokas valmistusmenetelmä

Wallius 4000 on kilpailukykyinen vesijäähdytteinen mig/mag, joka on varustettu sisäänrakennetulla vedenkiertolaitteella ja vesijäähdytteisellä polttimella.

Vaihtoehtona Wallius 4000 voidaan varustaa ergonomisella ja suorituskykyisellä XP8 polttimella. XP8-polttimen edut ovat sen ominaisuuksissa, jotka ovat patentoitu kaasunvirtausteknologia, suuri käyttösuhde ja ergonomia.

Koneissa on EN1090 valmius ja ne ovat validoitavissa EN 50504 mukaisesti.

Uusi konesarja on ominaisuuksiinsa nähden edullinen. Siinä on hyödynnetty nykyaikaiset komponentit ja tehokas valmistusmenetelmä. Konesarjaan on saatavissa runsas lisävarustevalikoima, joten koneet ”kasvaa” käyttäjien muuttuvien tarpeiden mukaan. Wallius 2200/3000/4000 on rakennettu EN 60974-1 ja EN50199 normien mukaisesti. www.wallius.com