Uutuus HSK-kiinnitysmekanismin automaattivoiteluun

Nopeatempoisessa jokapäiväisessä tuotannossa on asioita, jotka ovat edelleen epäsuosiossa, ja huolto on varmasti yksi niistä. Tämä johtuu siitä, että se vie tuotantoaikaa ja siksi sitä usein laiminlyödään. Muistutus puutteellisesta voitelusta tulee yhtäkkiä, kun koneen suorituskyky heikkenee tai kone lakkaa toimimasta. Tämän estämiseksi kiinnitinjärjestelmien valmistaja Röhm on tuonut markkinoille uuden innovaation: Lubritool -voitelutyökalun, mikä on tarkoitettu HSK-kartioisten työstökoneiden työkalukartion kiinnitysmekanismin nopeaan automaattiseen voiteluun.

Lubritool-voitelutyökalu mahdollistaa työkalun kiinnitysjärjestelmän automaattisen voitelun jyrsinkoneissa ja työstökeskusksisa muutamassa sekunnissa.

Uusi patentoitu Lubritool-voitelutyökalu mahdollistaa työkalun kiinnitysjärjestelmien automaattisen voitelun jyrsinkoneissa ja työstökeskuksissa muutamassa sekunnissa - minuuttien sijaan.

Käytännössä HSK-kiinnitysmekanismi tulisi huoltaa noin 75 käyttötunnin, tai vaihtoehtoisesti 20 000 työkalun vaihdon jälkeen prosessin luotettavuuden varmistamiseksi. Useimmissa tapauksissa manuaalisesti suoritettava voiteluprosessi tarkoittaa koneen sammuttamista ja seisokkia useiden minuuttien ajaksi. Lisäksi voitelun väärä jaksottaminen ja voiteluaineen oikean määrän arviointi aiheuttavat usein ongelmia puhumattakaan siitä, että usein voitelu unohtuu kokonaan.

Lubritool-voitelutyökalu on Röhmin uusi ratkaisu manuaalisen voiteluprosessin tilalle. Kun voitelu tulee ajankohtaiseksi, Lubritool vaihdetaan makasiinista karalle ja se antaa juuri oikean määrän voiteluainetta tarkasti oikeaan kohtaan muutamassa sekunnissa. Iso etu Röhmin mukaan on, että näin kalliita ja aikaa vieviä huoltotöitä tai jopa täydellisiä koneen seisokkeja voidaan välttää ja voitelutyökalua käytettäessä ei tarvitse enää erikseen kantaa huolta kiinnitysjärjestelmän voitelusta.