Uutuus BLM:n LT -putkikuitulaserperheeseen

Italialaisvalmistaja BLM on laajentanut LT-kuituputkilasersarjaansa uudella mallilla. Uusin malliperheen täydennys on LT7, mikä esiteltiin yleisölle Tube-messuilla Düsseldorfissa.

3D-leikkauspää mahdollistaa monipuolisten muotojen käsittelyn.

LT (Lasertube) on BLM:n putkilasertuoteperhe. Ensimmäiset mallit sarjaan esiteltiin jo yli 30 vuotta sitten, ja menestyksestä markkinoilla kertoo asennettujen koneiden määrä. Vuosien varrella laserkoneita on asennettu maailmalla yli 3000 yksikköä.

Tube-messuilla Saksassa valmistaja esitteli sarjan nykymallistoon uuden tulokkaan, LT7:n.

Sarjan mallistoa keskikokoluokassa täydentävä uutuus on tarkoitettu 12-152:n millimetrin halkaisijoille ja painoltaan enintään 23 kg/m putkien käsittelyyn.

Mm. avoimet profiilit, L- ja U- sekä lattatangot ovat koneelle vakiomateriaaleja, jota voidaan käsitellä täysin automaattisesti.

Kone on varustettu 3kW:n kuitulaserilla, materiaalivahvuudet ovat teräksillä max. 12 mm, ja esim. messingillä 4 mm:iin. Koneen 3D-pää mahdollistaa haastavien muotojen käsittelyn.

3kW:n kuitulaserilla varustettu LT7 on uusi tulokas BLM:n putkilasermallistoon. e

Kokonaistuottavuutta

Putken laserleikkaukseen kone tarjoaa valmistajan mukaan huippuluokan suorituskykyä.

Se puolestaan perustuu ensinnäkin kuitulaserin nopeuteen, ja sen lisäksi kone on varustettu useilla ratkaisuilla, jotka nopeuttavat ja helpottavat putken käsittelyä tuotantoprosessin aikana.

Koneessa on mm. nopea putkitangonvaihtaja, minkä myötä valmistus on sujuvaa myös nopeasti vaihtelevassa tuotannossa.

Ohjelmoitujen syöttölaitteen akseleiden rullat on suunniteltu tukemaan yhtä hyvin sekä kevyempiä että raskaampia putkia käsittelyn aikana, ja myös poistopöytä on rullilla varustettu.

Putken vakaat liikkeet leikkauksen aikana on tarkkuuden tae, ja putken muodon mukaista paikotuskorjausta tehdään dynaamisesti optisella patentoidulla Actice Scan laitteistolla. Muut Active Tools -moduulit ja leikkausparametrien tietokannat sekä Cut and Bend kirjastot ovat tärkeitä piirteitä kaikissa Adigen laserkoneissa, ja ne kaikki kuuluvat myös uuden lippulaivan, LT7:n varustuksen.

Tehokasta kappaleenkäsittelyä

3D-leikkauspää koneessa on putken käsittelyyn soveltuvaksi suunniteltu ja automaattitarkennuksella varustettu TubeCutter, ja LT7:n lastaus ja purkujärjestelmät tarjoavat ratkaisun eri tyyppisten materiaalien käsittelyyn.

Järjestelmään kuuluu työntölaittein varustettu ketjutyyppinen nippusyöttöjärjestelmä, mikä on valmistajan mukaan helppo liittää automaattisiin tangon käsittelyjärjestelmiin, ja etupuolella on avarasti tilaa yksittäisten putkien lataamiseen. Lisälatauslaitteen avulla tuottavuutta voidaan lisätä edelleen. Leikatut kappaleet erotetaan jätepaloista ja sijoitetaan erilliseen kerääjään.

Helppokäyttöisyys

Graafinen käyttöliittymä järjestelmässä on selkeä ja helppokäyttöinen, ja vain muutamia toimintoja tarvitaan tuotannon aloittamiseksi.

Ohjelmointi toteutetaan Artube -CAD/CAM-ohjelmistolla, joka yksinkertaistaa toimintoja, jotka edellyttävät vuosien alan kokemusta.

Artubessa monimutkaisenkin koneohjelman tekeminen LT7-järjestelmille käy muutamassa sekunnissa, ja Active Toolsit ovat toimintoja, jotka helpottavat koneen toimintoja edelleen. Esimerkiksi Active Piercing määrittää porausparametrit automaattisesti, Active Speed optimoi leikkausparametrit eri nopeuksilla, Active Marking huolehtii merkinnöistä, Active Focus keskittää leikkauspisteen automaattisesti.

Sujuvaa integraatiota

Muiden Lasertube-järjestelmien tavoin uusi LT7-malli voidaan liittää osaksi laajempia BLM Group-tuotantojärjestelmiä. ProTube Enterprise on MES-paketti, joka on kehitetty suunnittelemaan ja seuraamaan BLM GROUP -järjestelmien tuotantoa ja yhdistämään nämä järjestelmät yksittäisen yrityksen ERP:n kanssa.

Valmistajan mukaan LT7 hyödyntää myös BLMelements-ohjelmistokokonaisuuden mahdollisuuksia yhdessä muiden putkentyöstön sovellusten kanssa, jotka auttavat käyttäjää koknaisjärjestelmien käytössä.

Italialaiskonserni BLM valmistaa koneita ja laitteita putkentaivutuksen, leikkauksen, päätymuovauksen ja sahauksen alueille. Konserniin kuuluvat BLM S.p.A., ADIGE S.p.A sekä ADIGE-SYS SpA. Suomen edustaja on Fredko.(KH)