Uutuuksia alumiini-, muovi- ja komposiittilevyjen koneistukseen

Kone- ja ohjelmistotalo Rensin palettiin muovi-, puu-, alumiinilevyjen koneistuksen koneet ja laitteet ovat kuuluneet jo vuosikymmenien ajan. Muovin, komposiittien ja myös lasikuidun koneistus lisääntyy koko ajan. Näiden materiaalien koneistuksessa on omat erilaiset muiden materiaalien koneistuksesta poikkeavat haasteensa, joihin Rensi on hakenut tekijöille ratkaisuja oman ja tekijöiden pitkän kokemuksensa perusteella. 

Nestauslinja, automaattien panostus – koneistus ja edessä liukuhihnalle purkaminen.

Imupöytäkoneet

Tyypillisesti Rensi on toimittanut 1,5x3m tai 2x3 m imupöytäkoneita muovi-, alumiini- ja komposiittilevyjen koneistukseen. Imupöydässä levy pidetään kiinni alipaineella ja koneistettavan levyn ja pöydän välissä on normaalisti kulutuslevy.

Pöydän imukyky on rajallinen ja saattaa heiketä jostain ”oudosta” syystä ja tätä heikkenemistä ei normaalisti huomaa ennen kuin kappale irtoaa pöydästä koneistuksen aikana. Tätä ongelmaa vastaan kaikissa Rensin toimittamissa CNC routereissa on vuonna 2019 imupöydän manometri eli painemittari, joka näyttää pöydän pitokykyä. Mittarista voidaan nähdä mahdolliset imun vuodot ja pystytään korjaamaan tilanne ennen koneistuksen aloittamista.

Manometri on sinänsä vanha keksintö, mutta sen käyttäminen tähän tarkoitukseen on tuoretta osaamista ja tekniikkaa.

Vuonna 2019 nykyaikaisessa tuotannossa pitäisi vaatia nopeita sykliaikoja ja Rensin toimittamissa koneissa koneiden pikaliikkeet on nostettu jopa 85 metriin minuutissa. Tämän lisäksi myös lastuamisnopeudet ovat kasvaneet uusien terien myötä ja timanttiterien hintalaatusuhteen parannuttua

Imupöydän manometri ja venttiilit, joilla voi säätää imun pöydän halutuille alueille.

Merkittävä osa syklissä on kappaleiden purku pöydältä ja levyjen panostus ja niiden välissä tehtävä työ.

Imupöydän on oltava puhdas, jotta se toimisi, eli olisi hermeettisesti tiivis. Pienetkin lastut pöydällä rikkovat hermeettisyyden ja niinpä imupöytä on pyrittävä imuroimaan puhtaaksi ennen uuden levyn asettamista. Puhdas pöytä imee paremmin ja pitää paremmin, muovin lastut pöydällä toimivat ikään kuin kuulalaakerit ja sivuttaispitovoima heikkenee.

Puhdistus on aikaa vievää ja jopa raskasta. Varsinkin 2x4 m koneessa se edellyttää melkoista kurkottelua pöydän päällä imuriletku kädessä ja vie yllättävän paljon aikaa.

Tähän seikkaan on ratkaisuna Rensin myymien Excitech-koneiden automaattinen pöydän imurointi tai puhalluslaitteisto. Koneistuksen loputtua voidaan NC-ohjelmassa asettaa esimerkiksi kappaleiden pöydältä pois työntäminen ja samanaikainen koko pöydän leveydeltä tapahtuva imurointi. Mikäli materiaali on naarmuttumiselle altista, kappaleita ei voi työntää pois pöydältä, vaan ne on poimittava käsin tai robotilla. Tällöin pöydän tyhjennettyä voidaan käynnistää puhdistussykli, joka imuroi tai puhaltaa koko pöydän nopeasti ja huolellisesti.

Pneumaattisesti alas tuleva puskulevy ja siihen kiinnitetyt imuri-/puhallus suulakkeet. Joissain materiaaleissa on parempi puhaltaa pöly pöydältä kuvassa edessä oleviin imurin imuaukkoihin.

24/7 toiminta ja nestauslinjat

Pykälää pitemmälle vietynä miehistön tarvetta kappaleiden poistossa ja uusien levyjen lataamisessa voidaan vähentää automaattisella panostuksella ja purkamisella. Tällaisesta linjasta käytetään nimeä nestauslinja, koska kappaleet autonestataan levyille ja linjan toisen päähän pannaan trukkilavallinen levyjä ja toisesta päästä linjaa putkahtelee valmiita kappaleita tarpeen vaatiessa viivakoodilla tarroitettuna.

Nestauslinjan tyyppinen panostus ja purku ei sovi helposti naarmuuntuville materiaaleille. Toisaalta nestauslinjalla sarjakoot ovat suhteellisen suuria. Joissakin tapauksissa tilantarve on rajoittanut vain automaattiseen purkamiseen.

Rensin sisaryritys on toimittanut 4 kappaletta nestauslinjoja ja niistä yksi puolikas linja eli automaattinen purku (ilman panostusta) on mennyt eräälle Euroopan suurimmista ambulanssin tekijöistä koneistamaan muovi ja alumiinikappaleita levystä.

Hiilikuidut ja prepeg

Näiden materiaalien leikkaamiseen Rensi on toimittanut veitsileikkureita. Rensin sisaryritys on toimittanut veitsileikkurin mm. Ferrarin alihankkijalle juurikin hiilikuitujen ja prepegin leikkaamiseen.

Veitsileikkurissa leikkaamisen suorittaa nopeasti värähtelevä veitsen terä. Kumi-ja  eristemateriaaleissa veitsileikkuri on huomattavasti vesileikkuria nopeampi. Jopa rakennusten pinnoituksessa käytettävät alumiini-muovi-alumiinikomposiitit menevät veitsileikkurilla.