Uutta Amada-kuitulaserteknologiaa esittelyssä

Amada esittäytyi Hannoverin EuroBLECH-tapahtumassa isolla paletilla. Keskiössä messuesittelyssä olivat uudet kuitulaserteknologian sovellutukset.

VENTIS-3015AJ

Hannoverissa esiteltiin mm. uusi VENTIS sekä ENSIS-teknologioiden sovellutukset. Uuden sukupolven 9 kW:n ja 6 kW:n ENSIS- tasolaserit esiteltiin, samoin teknologian laajentuminen hitsauspuolelle. Uusi EML-2515AJ 3 kW-yhdistelmä lanseerattiin.

VENTIS-lanseeraus

Ventis on Amadan uusi kuitulasergeneraattori 4 kW: n laserteholla. Sen erikoisuutena on lasermoduuli, mikä tarjoaa mahdollisuuden siihen, että esimerkiksi ruostumatonta terästä, alumiinia voidaan käsitellä leikkauslaadulla, mikä vastaa CO2-laserin leikkausjäljen laatua. 

Järjestelmä perustuu nopeaan ennalta määriteltyyn laserin värähtelyyn liikeradalla, mikä lisää leikkausnopeutta ja laatua. Pinnan karheus on verrattavissa CO²-laserin jälkeen. Samaan aikaan etuna on myös leikkauksen purseettomuus. Messuilla myös palkittua VENTIS-teknologiaa esiteltiin EuroBLECHissä konemallin VENTIS-3015AJ yhteydessä.

ENSIS-3015AJ esiteltiin 9 kW:n kuitulaserilla varustettuna.

Uutta ENSIS-teknologiaa

ENSIS-tuotekategoriaan Amada esitteli messuilla 9 kW:n ENSIS-3015 AJ -kuitulasermallin, joka esiteltiin varustettuna Amadan kuitulaserresonaattorilla, säädeltävällä säteen ohjausominaisuudella (Variable Beam Control) sekä automaattisella keskitysjärjestelmällä.

Ominaisuudet parantavat laatua ja lisäävät työnopeutta varsinkin vahvempia materiaaleja käsiteltäessä. CFC -leikkausteknologia lisää leikkausnopeutta ja vähentää kaasunkulutusta. Koneessa oli myös uusi paletinvaihtaja.

Osastolla oli 9 kW:n lisäksi 6 kW:n AJ-kuitulaser. Kone sopii hyvin automaattisovellutuksiin, messuilla se esiteltiin varastotorniin ja kappaleenpoistojärjestelmään yhdistettynä.

Kuitulaserhitsauskone FLW-ENSIS M5.

Uusis sovellusalueita

Amada lanseerasi messuilla myös uusia ENSIS-teknologian sovellutusalueita.

Yksi sellainen on FLW-ENSIS M5 kuitulaserhitsauskone varustettuna 3 kW:n kuitulaserilla, säädeltävällä säteen ohjauksella ja monipuolisilla käyttösovellutuksilla.

Mukana on kaksi erillistä latauspöytää, näin seuraavaa kappaletta voidaan valmistella edellistä hitsattaessa.

ENSIS-teknologiaa on nyt saatavilla myös yhdistelmätekniikkana tasolaserleikkaukseen ja putken sekä profiilien käsittelyyn samalla koneella. ENSIS-3015RI:ssä yhdistää 3KW:n kuitulaserin RI (Rotary Index) -järjestelmään. Järjestelmällä voidaan käsitellä niin levymateriaalit ja pyöreät, neliömäiset sekä suorakulmaiset putket sekä moninaiset profiilimuodot samassa kokonaisuudessa. Amadan mukaan vaihto tasolaserista putkenkäsittelyyn tapahtuu alle parissa minuutissa.

Kone on varustettu kaksoispalettijärjestelmällä.

Amadan taso-/putkilaser -yhdistelmäteknologiaa: ENSIS-3015RI

Ajankohtaista yhdistelmäteknologiaa

ENSIS-koneiden lisäksi Amada esitteli osastollaan kirjon muuta ajankohtaista teknologiaa.

Mm. sähköservotoimisen lävistyskone/kuitulaser EML-2515AJ lanseerattiin. Yhdistelmässä lävistyskoneen kapasiteetti on 300 kN, kuitulaserin teho 3 kW.

Varustukseen kuuluvat mm. kookas työkalunvaihtaja, 4-asemainen automaattinen suuttimenvaihtaja sekä niin ikään 4-asemainen kierteitysyksikkö. EML-2515AJ esiteltiin automaattisella lataus/purkujärjestelmällä varustettuna.

Amadan uuden sukupolven IoT -konsepti V-factory oli messuilla niin ikään esittelyssä. Uusia ominaisuuksia ovat mm. kehittynyt järjestelmän monitorointi sekä optiona IoT-support. (KH)