Uusia holkki-istukoita tukevaan jyrsimen kiinnitykseen

Seco Tools on tuonut markkinoille uudet holkki-istukat, joiden pitovoima ja välittyvä vääntö vetävät valmistajan mukaan vertoja hydraulisten ja kutistuspidinten pitovoimalle ja takaavat vahvan suorituskyvyn.

Tehojyrsinistukat parantavat monikäyttöisyyttä ja kustannustehokkuutta, ja niiden ansiosta konepajat selviävät pienemmällä työkaluvarastolla.

Tehojyrsinistukka takaa maksimissaan 5 mikronin heiton 3Xhalkaisijamitasta mitattuna. Kiristystekniikan ansiosta yhteen Seco-istukkaan voi kiinnittää 20 mm:n, 32 mm:n, 0,75 tuuman ja 1,25 tuuman lieriövarsia sekä 20 mm:n ja 0,75 tuuman Weldon-varsityökaluja. Supistusholkkeja käyttämällä yhtä istukkaa voi käyttää lieriövarsissa, Weldon- ja Whistle Notch -työkaluissa, joiden varren halkaisija on 6–25 mm tai 0,25–1,00 tuumaa.

Istukat soveltuvat käytettäväksi jyrsintyökaluissa – niin rouhinta- kuin viimeistelytöissä – sekä poraus- ja kierteitystyökaluissa. Mutterin ja neulalaakerin muodostama malli takaa erinomaisen puristusvoiman ja vaatii vain vähäisen kiristyksen, toisin kuin teräs–teräskontakti holkkipitimissä.
Lisävarusteena saatavien jäähdytysnesteen ohjausruuvien ansiosta tehojyrsinistukoihin voidaan yhdistää läpijäähdytyskanavaominaisuus. Näiden istukoiden ansiosta konepajan ei tarvitse hankkia muita lisälaitteita, kuten lämmitys- tai hydrauliikkayksiköitä.
Secon tehojyrsinistukat ovat saatavana HSK-A-, Seco-Capto-, DIN-, BT- ja BT-kartioilla sekä ANSI-karaliitännöillä. Jokaisen istukan mukana toimitetaan holkinvedin, pysäytinruuvi (DIN-, BT- ja ANSI-liitännöillä) ja käyttöohjeet.