Uusi Amada LCG-teholuokka

Konevalmistaja Amada esittäytyi Stuttgartin Blechexpossa kookkaalla kattauksella. Yksi mielenkiinnon kohteista osastolla oli LCG-3015AJ -kuitulaser yhdeksän kW:n tehoin.

LCG-AJ on saatavilla 2-, 3-, 4-, 6- ja 9 kilowatin tehoin.

Uusi kone täydentää Amadan kuitulasertarjontaa sen suorituskykyisemmässä päässä. Kone mahdollistaa nopeat lasertyöt ohuilla materiaaleilla, mutta samaan aikaan se soveltuu myös vahvemmille materiaaleille sekä esimerkiksi keskivahvan teräksen typpileikkaukseen. Tehokas laser ja Amadan ns. silky cut-leikkausmenetelmä mahdollistavat leikkauslaadun, joka ei ole ollut pienempitehoisilla lasereilla mahdollinen.

Koneessa on käytössä kolmanteen sukupolveensa ehtinyt Amada-resonaattori. Kolme 3kW:n kuitulasermoduulia ovat koneen 9 kW:n kokonaistehon perusta. Resonaattorin pieni moduulimäärä merkitsee Amadan mukaan sitä, että raakasäteen laatu on erinomainen ja samalla resonaattori on vähemmän herkkä vikaantumiselle. Näin koneen kokonaistoimintavarmuus käytössä kasvaa.

Amadan mukaan 9 kW:n kone on tehokas vaihtoehto paitsi ohuiden levyjen leikkaukseen, myös CO2-lasereille vahvemmilla materiaaleilla. Silti kone on hyvin energiatehokas. Vaikka leikkausteho on kasvanut kolmanneksella koneen 6 kW:n versioon verraten, energian kulutus ei ole juurikaan ko. versiota suurempi. Jos samanlainen tehonnosto tehtäisiin CO2-lasereissa, energiankulutus kasvaisi aivan eri kokoluokassa.

Koneen automatisointiin on tarjolla useita eri optioita, mm. MP-Flexit lataus/purkuratkaisu sekä ASF-EU-torni.

Amadan Blechexpo-osastolla olivat uutuuksina mukana myös mm. putkenleikkuuyksiköllä varustettu ENSIS 3015AJ RI-laser sekä uusi AE 2610NT -levytyökeskus.(KH) www.ama-prom.fi