Uudet täysprofiiliset kierteitysterät

Seco Tools on tuonut markkinoille 13 uutta täyden profiilin kierteitysterää UNJ- ja MJ-sisäkierreprofiileille.

Seco Toolsin mukaan tarjolla on kattava valikoima UNJ- ja MJ-kierteityskääntöteriä sekä sisä- että ulkokierteisiin. Terien tarkan profiilin toleranssin etuna ovat aiempaa tarkemmat kierteet ruostumattomaan teräkseen, lämpöä kestäviin nikkelipohjaisiin seoksiin ja titaaniseoksiin.
Tarkan toleranssin lisäksi kääntöterillä saavutetaan pidempi kestoaika. Erityisesti ilmailualalla toimivat komponenttivalmistajat arvostavat sitä, että uudet terät parantavat työkappaleiden tasalaatuisuutta ja profiilin tarkkuutta. Niillä on myös mahdollisuus valita tarpeisiinsa sopiva sarja Secon kaikenkattavasta kierteitysterien valikoimasta.
Jotta tuotanto ei keskeytyisi pitkien kiehkuraisten lastujen muodostumisen takia, Seco hyödyntää uusissa kierteityspitimissään korkeapaineista ns. Jetstream Tooling -lastuamisnestetekniikkaa. Pitimet ohjaavat keskitetyn, korkeapaineisen lastuamisnestesuihkun suurella nopeudella optimikohtaan suoraan lastuamissärmään, jolloin lyhyet lastut ohjautuvat poispäin lastuamisvyöhykkeeltä.

Jetstream Tooling -tekniikan avulla titaanista ja muista samankaltaisista materiaaleista valmistettujen osien sitkeät kierteityslastut katkeavat, mikä pidentää työkalun käyttöikää. Teräksen ja ruostumattoman teräksen kierteityksessä parannettu lastunhallinta takaa 30-60 % korkeammat lastuamisnopeudet kierteen pinnanlaadusta tinkimättä.
Sekä ulko- että sisäpuolisiin kierteisiin soveltuvat UNJ-kierreprofiilit on tarkoitettu tuumaisille kierteille ja MJ-profiilit taas vastaaville metrisille versioille. www.secotools.com