Tulevaisuuden tekijöitä Alihankinnassa

Alihankinta -messut järjestetään 25.–27.9.2018 Tampereella. Alihankinta-messut tarjoaa läpileikkauksen suomalaisesta teollisuusosaamisesta sekä verkostoitumismahdollisuuksia alan toimijoiden kesken. AlihankintaHEATin startupit esittelevät teknologiaratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin.

Alihankinta 2018 -messujen teema on tuottavuus ja kumppaniyritys Pemamek. Messuilla on mukana yli 200 uutta yritystä v. 2017 verrattuna. Kaikkiaan näytteilleasettajia on messuilla yli 1000.

Tuottavuuden teemoin

”Alihankinta-messuille kerääntyy suuri määrä alan asiantuntijoita ja vaikuttajia. Messujen tämän vuoden teema - tuottavuus - ja sen lisääminen ovat asiakkaille toimitettavien automaatioratkaisuidemme ydin sekä yksi tärkeimmistä päätavoitteistamme. Toiminnassamme takaamme tuottavuuden tehokkailla ja automatisoiduilla prosesseilla sekä dynaamisilla organisaation sisäisillä toimintatavoilla”, sanoo toimitusjohtaja Jaakko Heikonen Pemamek Oy:stä. 

”Kansainvälisen kilpailukyvyn varmistamiseksi, suomalaisten yritysten tulee investoida tehokkaaseen tuotantoon sekä rohkeasti laajentaa toimintaansa entistä kansainvälisemmäksi toimijaksi. Pitää uskaltaa asettaa pitkäjänteisiä tavoitteita sekä tehdä kauaskantoisia investointeja tulevaisuuden kasvuun. Kotimaisen teknologiateollisuuden vahvistuminen entisestään palvelee jokaista alan osaajaa ja yritystä”, Heikonen rohkaisee.

Työikäisten suomalaisten määrä kääntyi laskuun vuonna 2010. Pula osaavasta työvoimasta on jo nyt monen yrityksen kasvun jarru. Miten tivolia pyöritetään jatkossa, kun tuottavuutta pitää kyetä koko ajan parantamaan, kapasiteettia lisäämään ja laatua parantamaan, kysyy tuotantojohtaja Kari Sinkkonen Kaptas Oy:stä.

”Automaation kehittäminen on yksi tie. Sitä mieltä on myös Suomen hallitus, joka visioi älykkäästä robotiikasta ja automaatiosta Suomen tulevaisuuden turvaajaa. Automaatio nähdään todellisena mahdollisuutena kaikilla toimialoilla – eritoten teollisuudessa, tieto- ja palvelutyössä myös pienissä ja keskisuurissa yrityksissä. Kun länsimaista tuotantoa aikanaan heivattiin halvan työvoiman maihin, langettiin lokaalioptimoinnin harhaan. Tuijotettiin työvoimakustannuksia, mutta unohdettiin laatu. Saatiin ehkä työvoimakustannuksia alas, mutta kokonaiskustannukset nousivat. Suomalaiset eivät osanneet arvostaa omaa osaamistaan. Jos haluamme selvitä globaalissa kilpailussa ja vastata asiakastarpeisiin, meidän on kehitettävä tuotantoa. Tuottavuus ja laatu kulkevat käsi kädessä”, sanoo Sinkkonen. 

Startupeja AlihankintaHEATissa

AlihankintaHEATin startupit esittelevät teknologiaratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin. Kolmatta kertaa ja nyt ensi kerran kolmipäiväisenä toteutettava teollisuus- ja startup-yritysten verkostoitumistapahtuma haluaa haastaa teollisuuden perinteiset ajattelu- ja toimintatavat.

”AlihankintaHEATissa visioidaan, miltä suomalaisen valmistavan teollisuuden tulevaisuus näyttää ja kuinka teknologiat muuttavat toimintaa ja työuria. Heat Stagella kuullaan tuoreimpia katsauksia alan odotuksista sekä tarinoita uudistuvasta ja älykkäästä teollisuudesta. Pääaulaan siirtyvässä HEATissa on mukana innostavia startupeja ja ennätysmäärä kasvuyrityksistä kiinnostuneita kumppaneita, kertoo tapahtuma- ja viestintäpäällikkö Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä.

Hankinta-alan huiput koolla Alihankinnassa

Hankinta-alan tapahtuma IFPSM World Summit 2018 starttaa nelipäiväisen seminaarinsa Alihankinta-messuilla 26.9.

Discover the New Role of Procurement -seminaarissa kuullaan alan asiantuntijoiden puheenvuoroja, ja seminaari on messukävijöille myös ainutlaatuinen tilaisuus luoda kansainvälisiä verkostoja. Puhujina on muun muassa logistiikan ja operatiivisen johtamisen asiantuntija Yugang Yu Kiinasta sekä asiantuntija Ramlee Ibrahim Indonesiasta. Suomen isännöimän tapahtuman järjestelyistä vastaa Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.

Alihankinta on järjestetty vuodesta 1988 lähtien. Tampereen Messut Oy:n pääyhteistyökumppaneita ovat Teknologiateollisuus ry, Kumiteollisuus ry, Muoviteollisuus ry ja Suomen Osto- ja Logistiikkayhdistys LOGY ry.