Treston kotimaisen sijoittajaryhmän omistukseen

Ergonomisia teollisuuskalusteita maailmanlaajuisesti myyvä ja Suomessa valmistava Treston Group Oy siirtyy yksityissijoittajien omistukseen pääomasijoittaja Sentica Partners Oy:n myydessä enemmistöosuutensa. Merkittävä osa vanhoista yksityisomistajista jatkaa ja kasvattaa osuuksiaan. Sen lisäksi mukaan tulee uusia sijoittajia mukaan lukien yrityksen toimiva johto.

Trestonin modulaarisia ja mukautuvia kalusteratkaisuja käytetään laajalti erilaisissa ympäristöissä elektroniikka-, konepaja- ja luxus-tuotteiden kokoonpanosta laadunvarmistukseen sekä logistiikka- ja pakkaussovelluksiin. Asiakaskuntaan kuuluu niin pieniä teollisuusyrityksiä kuin nimiä kuten Louis Vuitton, Sennheiser ja Texas Instruments.

Liikevaihto on kasvanut neljä vuotta peräkkäin ja kannattavuus on saatu hyvälle tasolle. Uskomme, että asiantuntevalla myyntiorganisaatiolla, vahvalla markkinointiosaamisella, asiakaslähtöisellä tuotekehityksellä ja digitaalista transformaatiota hyödyntämällä pystymme jatkamaan markkinoiden valtaamista. Lisäksi panostamme edelleen toimitusnopeuden kehittämiseen. Kaikkia näitä toimintoja pystymme uudessa omistuksessa kehittämään entistä pitkäjänteisemmin asiakkaidemme parhaaksi”, kommentoi toimitusjohtaja Esa Siljander, joka on luotsannut yritystä vuodesta 2014.

”Pääosa ostajista tuntee Trestonin hyvin ja sijoittajaryhmä on sitoutunut yhtiön omistamiseen pitkällä tähtäimellä. Omistajilla on halu kehittää Trestonia itsenäisenä suomalaisomisteisena teollisuuden kalustamisen huippuosaajana., toteaa sijoittajaryhmän vetäjä Leo Saarikallio.

Työpisteitä maailmanlaajuisesti

Sentican omistajuuden aikana Trestonissa on panostettu myyntiin ja markkinointiin.

”Lisäksi tuotanto-organisaatio on käynyt läpi merkittävän rakennemuutoksen. Nämä muutokset on saatu menestykkäästi päätökseen vuoden 2018 aikana ja sekä myynti että kannattavuus ovat nyt kasvu-uralla. Uskomme, että uudella omistusrakenteella Trestonilla on loistavat puitteet jatkaa kasvua sekä Suomessa että erityisesti kansainvälisillä markkinoilla”, kommentoi Sentica Partners Oy:n toimitusjohtaja Mika Uotila.

Treston kuuluu maailman johtaviin teollisuuskalusteiden ja -työpisteiden toimittajiin. Teollisuuteen sopivan valikoiman lisäksi Treston valmistaa Sovella-tuotemerkillä säilytysratkaisuja koteihin ja julkisiin tiloihin. Trestonilla on tehtaat Jyväskylässä ja Turussa. Tytäryhtiöt löytyvät Saksasta, Ranskasta, Englannista, Ruotsista, USAsta ja Venäjältä. Lisäksi Trestonilla on jakelijaverkko yli 30 maassa. Liikevaihto vuonna 2018 oli 44M€ ja henkilöstöä 280. 

Sentica on riippumaton kotimainen pääomasijoittaja, joka keskittyy keskisuurten sekä pienten kotimaisten yritysten omistamiseen ja kehittämiseen. Sentica hallinnoi yhteensä noin 480 miljoonan euron pääomia, joiden sijoittajina ovat pääosin suomalaiset institutionaaliset sijoittajat ja eurooppalaiset rahastojen rahastot.