Tehokasta materiaalivirtaa modulaarisilla varastoratkaisuilla

Varastojärjestelmiä valmistava Remmert esitteli EuroBLECHissä uusia ratkaisujaan materiaalivirtojen tehostamiseen.

LaserFLEX

Remmert valmistaa automaattisia varastojärjestelmiä pitkälle materiaalille, levyille ja lavoille. Valmistajan valikoimasta löytyy mm. tornivarastoja sekä hunajakennovarastoja.

Lisäksi valikoimassa on erilaisia materiaalin käsittelyjärjestelmiä sahakoneiden tai levykoneiden yhteyteen.

Tehokas materiaalivirta on jatkuva haaste konepajoille, toteaa Remmertin strateginen myyntipäällikkö Michael Göbel, ja sen myötä tuotantoprosessien automatisointi hallitseva teema tuottavuuden lisäämiseksi.  Esimerkiksi laserleikkauskoneiden potentiaalin hyödyntäminen vaatii tehokasta automaatiota.

"Levytyöyritykset ympäri maailmaa etsivät luotettavia automaatioratkaisuja, jotka lisäävät tuottavuutta. Meidän kokemuksemme mukaan lähestymistapamme, riippumattomat ja modulaariset järjestelmät, ovat vastaus tähän ongelmaan. Kokonaisratkaisujen kysyntä ei ole koskaan ollut korkeampi.”

Tornivarastot tangoille, levyille ja lavoille.

Uusia automaatioratkaisuja

Remmert esitteli syksyn EuroBLECHissä laajasti alan automaatioratkaisujaan.

Sellaisia ovat mm. FLEX-tuotelinjan moduulit, jotka mahdollistavat valmistajan mukaan tuottavuuden parantamisen ensimmäisestä päivästä alkaen. 

”LaserFLEXin nopea lastaus- ja purkujärjestelmä voi auttaa varmistamaan, että laserleikkausjärjestelmät toimivat huipputeholla”, sanoo Michael Göbel.

Yhdessä muiden FLEX-moduulien, kuten BASIC Towerin, raaka-aineiden ja puskurivarastojen kanssa, järjestelmä mahdollistaa laserleikkauskoneiden käytön kellon ympäri. 

"Kyseessä on älykäs kokonaisratkaisu, missä jokainen FLEX-komponentti tuo lisäarvoa ja mahdollistaa tehokkaat materiaalivirrat", Göbel selittää. 

Yksi Remmert-ratkaisu on myös SortFLEXin uusi täysin automaattinen lajitteluratkaisu. SortFLEX lanseerataan maailmanlaajuisesti kesällä 2019.

"Pyrimme mukauttamaan kehitystoimintamme asiakkaidemme tarpeisiin. BeltFLEX-hihnajärjestelmän uudistaminen tarjoaa asiakkaille etuja: siinä yhdistyvät ergonominen muotoilu ja tuottavuutta parantavat toiminnot. Tämä auttaa paitsi parantamaan materiaalin virtausta, mutta vähentää myös työntekijöiden fyysistä rasitusta", kertoo Göbel.

Varastointijärjestelmiä valmistava Remmert on perustettu vuonna 1945. Ensimmäisen automaattivaraston Remmert valmisti vuonna 1972. Suomessa Remmertin varastojärjestelmien edustaja on Maanterä/tuotepäällikkö Harri Laulajainen.