Eagle kehittää kuitulaserteknologiaa omalla konseptilla

Suomeen on toimitettu lyhyessä ajassa lähes kymmenkunta Eaglen uuden sukupolven kuitutasolaseria. Eaglen konsepti on rakennettu ottamaan maksimaaliset tehot irti kuitulaserin potentiaalista hyödyntämällä uusinta saatavilla olevaa valmistusteknologiaa, toteaa Eaglen toimitusjohtaja Martin Ejma.

Kolme mallisarjaa

Kun perinteisesti kuitulaserkoneissa usein hyödynnetään CO2-koneiden runkorakennetta ja osin teknologiaakin, Eaglen konsepti on perustunut Ejman mukaan alusta saakka no. kuitulaserteknologian kehittämiseen.

Valikoimaan sisältyy kolme mallisarjaa: iNspire, eVision ja eSmart. Valittavissa ovat lasertehot väliltä 1–15 kW, kiihtyvyydet 2-6 G ja useampi leikkuupöydän koko. Näöin asiakkaille, jotka haluavat automatisoida tuotantoaan, tarjotaan näin mahdollisuus järjestelmän laajentamiseen lataus- ja purkujärjestelmällä sekä varastolla.

Kuitulaserteknologian perusominaisuuksia ovat joustava tuotanto, lähes rajattomat mahdollisuudet leikata erilaisia muotoja sekä työstettävien materiaalien laaja valikoima yhdistettynä korkeaan laatuun, luotettavuuteen ja energiatehokkuuteen.

Lippulaivana iNspire-sarja

Eaglen järjestelmässä kaikille akseleille on asennettu lineaarimoottorit, jotka ovat sijoitettu X-akselin ristipään molemmille puolille.

Lineaarimoottorit tuottavat korkean kiihtyvyyden ja syöttöarvot, ne ovat huoltovapaita ja vain niiden avulla voidaan varmistaa, että koneparametrit, kuten kiihtyvyys ja tarkkuus, säilyvät koneen koko käyttöiän ajan. 

Runko on kokonaisuudessaan valmistettu komposiittimateriaalista, jonka mekaaniset ominaisuudet ovat ainutlaatuiset: erinomainen värinänvaimennuskerroin ja korkea lämpötilavakaus.  Runko antaa nopeille ja tehokkaille lineaarimoottoreille vakaan alustan, joka estää värinät leikkauspään suunnanmuutosten dynaamisissa vaihteluissa. 

Siltarakenne on liikkuva osa, jossa leikkauspää liikkuu. Nopeuden ja työstötarkkuuden takaamiseksi sen tulisi olla mahdollisimman kevyt ja taata samanaikaisesti paras mahdollinen jäykkyys. Hiilikuiturakenne täyttää kaikki nämä vaatimukset ja mahdollistaa tarkan ja dynaamisen leikkauksen.

Koniden eVa leikkauspää on Eaglen itse valmistamana ja se on varustettu vakiona automaattisella kohdistuksella, mikä parantaa kappaleiden leikkauslaatua. Lisäksi mukana on alimman linssin alle asennettu turvalasi, joka estää linssin likaantumisen.

Pöydänvaihtaja on täysin automatisoitu, ja se on toteutettu ilman hydrauliikkaa ja vähemmillä komponenteilla, mikä mahdollistaa koko pöydänvaihdon alle 10 sekunnissa.

”Kuljetin - kuljetinhihna on sijoitettu pöydän alle, jossa materiaali työstetään. Usein sen toimintoja on pidetty aliarvostettuina, mutta se on hyödyllinen laite, joka kerää leikkauspöydän alle pudonneet leikatut kappaleet pitäen koneen alapuolen siistinä ja poistaen mikro liitoksien tarpeen. Edellä kuvattu setti yhdessä modernin ohjelmiston ja ohjauksen kanssa luovat koneen, joka on suurenmoinen partneri mihin tahansa tuotantoon”, toteaa perustajatoimitusjohtaja Marcin Ejma.

Ensimmäisenä 4, 6, 12 ja 15 kW

"Tiesimme, että kuitulasersäde avaisi uusia näkökulmia metallinleikkuuteollisuudelle, ja tavoitteenamme olikin hyödyntää täysin tämän teknologian tarjoamia mahdollisuuksia.  Meillä oli maailman ensimmäinen 4 kW:n kone, jolla leikkasimme 20 mm mustaa terästä. Sen jälkeen esittelimme ensimmäisinä 6 kW:n koneen. Ja nyt jo kahden vuoden ajan olemme tarjonneet 12 kW:n koneita”, toteaa Ejma.

”Viime vuonna esittelimme iNspire 1530 -sarjan laserleikkauskoneen 15 000 W:n laserteholla ensi kertaa Hannoverin EuroBLECH 2018 -messuilla. Se oli lajissaan ainut kone messuilla ja ainut kone saatavilla koko maailmassa. Vierailijoille esiteltiin livenä dynaamista leikkausta 150 m/min 15 kW:lla.  Tämä spektaakkeli veti osastollemme useita tuhansia kävijöitä. Jälleenmyyjämme olivat paikalla vastaamassa kaikkiin kysymyksiin. Useimmin kysyttyjä kysymyksiä olivat: Miksi tarjoatte lasereita näin korkeassa teholuokassa? Mitä 15 kW:n laserilla voidaan saavuttaa? Miten korkea teho vaikuttaa leikkausnopeuteen, takaisinmaksuaikaan ja tuottavuuteen”, Marcin Ejma kertoo.

Tehoilla tulosta

Seuraavassa Eaglen vastauksia esitettyihin kysymyksiin eli vertailua kappaleiden lukumäärästä, jotka leikattiin yhden tunnin aikana lasertehoilla 4 kW, 6 kW, 8 kW, 10 kW, 12 kW ja 15 kW.

Oheisesta taulukosta (Parts per Hour) voidaan nähdä, miten suuri vaikutus laserteholla on leikattujen kappaleiden lukumäärään. 4 kW:n laser leikkasi tunnin aikana 64 kappaletta, 8 kW:n kone 133 kappaletta, 15 kW lähes kaksinkertaisen määrän eli 277 kappaletta, joka on neljä kertaa enemmän kuin 4 kW:n koneella ja kaksi kertaa enemmän kuin 8 kW:n koneella.

Leikattujen kappaleiden lukumäärä heijastuu suoraan tuottoon. Jos esimerkiksi leikatun kappaleen markkinahinta olisi 2 euroa, tuotto suhteessa työkappaleen valmistuskustannukseen puolestaan selviää oheisesta taulukosta (Profit cost).

Yhden kappaleen valmistus 4 kW:n laserilla maksaa 1,56 euroa. Tuotto oletetulla 2 euron markkinahinnalla on siis 0,44 euroa. 8 kW:n koneella valmistuskustannus on 0,86 euroa ja tuotto 1,14 euroa. Kappaleen valmistuskustannus 15 kW:n laserilla on 0,53 euroa.

”Kuten tästä voidaan todeta, tuotto kasvaa yli kolminkertaiseksi 4 kW:n ja 15 kW:n laserin välillä”, sanoo Ejma.

Vastaavasti esimerkissä 4 kW:n laser "ansaitsisi" tunnissa 28,16 euroa ja 15 kW:n laser 407,19 euroa, mikä on neljätoista kertaa enemmän.

”Tämän kautta voidaan helposti kuvitella tuottojen kasvun joka tunti, päivä ja kuukausi. Enemmän tehoa = vähemmän kustannuksia = enemmän tuottoa”, toimitusjohtaja Ejma tiivistää. www.vossi.fi/eagle

Lue myös: Sievissä siirryttiin kotkan siiville