Täysautomaattinen Bystronic-särmäyssolu

Levykonevalmistaja Bystronic on esitellyt ratkaisun, mikä laajentaa Xpert- ja Xpert Pro -särmäyspuristimen täysautomaattiseksi särmäyssoluksi. Bending Cell palkittiin EuroBLECH 2018 -messuilla MM Award -palkinnolla.

Bending Cell on Bystronicin uusi täysautomaattinen särmäyssolu. Kuva EuroBLECH 2018-messuilta, missä ratkaisu palkittiin MM Award-palkinnolla.

Bending Cell -särmäyssolu on suunniteltu tehokkaaseen ja joustavaan särmäykseen, ja se soveltuu sekä pienille että suurille yrityksille. Solu on moduulirakenteinen, joten se on yksilöllisesti sovitettavissa eri tuotantotarpeisiin. Särmäyssolu on optimoitu yhtä hyvin työlistojen käsittelyyn kuin eräkooltaan vaihteleville tilauksille pienistä kappalemääristä suuriin sarjoihin. Ratkaisussa robotti hoitaa Xpert- ja Xpert Pro -särmäyspuristimen kanssa särmäystyötilaukset automaattisesti.

Aikaa säästävä automaatio

Särmäyksessä Bending Cellin etu on, että sen manuaalitoimet vähenevät minimiin. 7-akselinen robotti vaihtaa tartuinosat ja särmäystyökalut automaattisesti. Se myös tietää, miten työtilaus tehokkaimmin saadaan tehtyä, sillä ohjelmisto määrittää käytettävien särmäystyökalujen optimaalisen järjestyksen aikaa säästäen automaattisesti jokaiselle työtilauslistalle.

Offline-ohjelmoinnin jälkeen Bending Cell työskentelee täysautonomisesti. Kun robotti hoitaa särmäyksen, työntekijät voivat keskittyä huolehtimaan muista tehtävistä, kuten levyjen ja osien tuomisesta ja pois viemisestä tai laserleikkauskoneen tai hitsauslaitteiston käyttämisestä.

Bystronic painottaa myös särmäyssolun toistotarkkuutta. Sen myötä tuhanneskin valmistettu osa on yhtä täydellinen kuin ensimmäinen.

MM Award-palkinto EuroBLECHistä

Bystronicin Bending Cell palkittiin EuroBLECH 2018-messuilla MM Award -palkinnolla. ”Bending Cellin automaation avulla tähän mennessä manuaalisesti hoidetut prosessit automatisoituvat, mukaan lukien myös työkalujen vaihto ja työtehtävien vaihto. Siten miehittämätön valmistus on mahdollista 24/7”, totesi raati perusteluissaan.