Tarkkaa taivutusta vähäisellä voimalla

Stauff laajentaa putkityöstön kone- ja työkaluvalikoimaansa manuaalisella putkentaivutustyökalulla, jota voidaan käyttää tarkkaan taivutukseen vähäisellä voimalla.

TUB-MA käsiputkentaivutin on valmistajan mukaan yksinkertainen ja tarkka työkalu tavanomaisten hydrauliputkien manuaaliseen taivutukseen paikan päällä tapahtuviin korjaustöihin tai hydraulilaitteistojen asennukseen ja modernisointiin.

Taivutustyökalun peruslevy kiinnitetään ruuvipuristimeen ja putki sijoitetaan taivutus- ja puristustelan väliin. Taivutus haluttuun taivutuskulmaan tapahtuu pitkällä kahvallisella vivulla. Taivutusrulliin laseroitu asteikko tarjoaa edellytykset erittäin tarkkaa taivutustapahtumaa varten. Taivutusmuoto on suunniteltu niin, että myös pienet taivutussäteet voidaan toteuttaa putkea litistämättä.

Käsiputkitaivutin soveltuu teräksisille ja jaloteräksisille putkille, joiden ulkohalkaisijat ovat 6, 8, 10, 12, 14, 15, 16, 18 ja 22 mm ja seinämän paksuudet vastaavat vähimmäismääritystä. Metrisen version rinnalla valikoimiin kuuluu myös versio halkaisijaltaan 1/4 ja 7/8 tuuman välillä olevien putkistojen työstöön.

Lue myös: Uusi takaiskuventtiilisarja