Taivutusautomaatit Pivaticin tuotevalikoimaan

Kari Harju

Pivatic Oy laajentaa tuotetarjontaansa uuden PivaBend Multitool Panel Bender -taivutusautomaatin myötä. Taivutusautomaatti on suunniteltu vaativien taivutusmuotojen ja profiilien valmistamiseen, ja sen myötä voidaan taivuttaa materiaalivahvuuksia 3 mm:iin saakka.

PivaBend Multitool Panel Bender kykenee 3 mm materialivahvuuteen saakka. Sami Mannila taivuttamassa mallituotteita EuroBLECHissä.

Hyvinkäällä toimiva Pivatic Oy tunnetaan erityisesti kelamateriaalilta tapahtuvan ohutlevytuotannon käsittelylinjojen valmistajana.

Uusi taivutusautomaatti on laajennus yrityksen tuotepalettiin, ja yritys tarjoaa uutuutta markkinoille niin stand alone-tyyppisenä kuin linjaan integroitavana versiona.

Pivatic on valmistanut taivuttimia vuodesta 1982 lähtien osana tuotantolinjojaan. Uusi Multitool Panel Bender mahdollistaa nyt aiempaa vaativampien profiilien taivutuksen, vahvemmat materiaalit sekä myös pitemmät kappaleet taivutukseen. Uutuus vastaa asiakastarpeeseen.

”Asiakkaitamme ovat esimerkiksi teräsovien, hissinovien ja sähkökaappien valmistajat.

Näiden asiakasryhmien tuotteissa käsitellään usein 0,5 - 3 mm:n materiaalivahvuuksia, joiden käsittely saattaa olla haastavaa särmäyspuristimilla tai taivutuskoneilla tehtäväksi. Tämä MPB on suunniteltu vastaamaan näiden asiakkaiden tarpeisiin, ja toki uutuus sopii monille muillekin suorituskykyistä taivutusautomaattia tarvitseville”, kertoo myyntipäällikkö Jukka Heimonen.

Paikoitus- ja taivutussyklit koneessa ovat automaattiset, kulmamittaus- ja säätöjärjestelmä mahdollistaa vaativien taivutusmuotojen ja profiilien valmistamisen piensarjoina.

Sujuvaa tuotantoa

Uusi kone on kykenevä 3 mm materiaalivahvuuteen ja taivutuspituus on 3 metriin asti, ja jatkossa sovellutukset ovat mahdollisia kahdeksaan metriin saakka.

Koneen paikoitus- ja taivutussyklit ovat automaattiset ja itse multitool-taivuttaminen tapahtuu servotoimisesti. Tehokas kulmanmittaus- ja säätöjärjestelmä mahdollistaa osaltaan vaativien ja hyvin monimuotoisten taivutusmuotojen ja profiilien valmistamisen piensarjoina.

Rungoltaan O-rakenteinen kone on suunniteltu vahvarakenteiseksi eikä erilliseen bombeeraukseen ole näin tarvetta vahvemmillakaan materiaaleilla.

Taivutustyökalurakenne koneessa on perinteisistä taivutusautomaateista poikkeava: nimensä mukaisesti kyseessä on Multitool Panel Bender, mikä tarkoittaa tässä tapauksessa sitä, että koneessa on valmiina viisi työkalupaikkaa kustomoituja erikoistyökaluja varten.

”Erilaisten tuotteiden valmistuksessa tarvittavat erikoistyökalut voivat olla

asetettuna valmiiksi konsoliin, jolloin niitä ei tarvitse käydä vaihtamassa kesken tuotannon. Tämä tekee valmistuksesta sujuvaa”, Jukka Heimonen sanoo.

Hyvinkäällä toimiva Pivatic esitteli uutuuden kansainväliselle yleisölle lokakuussa EuroBLECH 2018-tapahtumassa Hannoverissa.