Taitaja2018 Tampereella

Kari Harju

Taitaja2018-tapahtuma on parhaillaan vauhdissa Tampereella.

Nuorta menoa ja meininkiä. Ammatillisen koulutuksen vuosittainen suurtapahtuma Taitaja on parhaillaan käynnissä Tampereella.

Taitaja on ammatillisen koulutuksen vuosittainen suurtapahtuma, joka kokoaa yhteen tuhansia ammatillisen koulutuksen opiskelijoita ja asiantuntijoita ja kymmeniätuhansia kävijöitä.

Tavoitteena on kotimaisen ammatillisen koulutuksen ja osaamisen edistäminen.

Tänä vuonna Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa 14.–17.5.2018 järjestettävässä tapahtumassa nuoret tulevaisuuden huippuosaajat ja ammattilaiset kilpailevat ammattitaitokilpailun SM-mitaleista noin 45 eri ammattialalla yli neljänsadan kilpailijan voimin.

Metallin puolelta mukana ovat tutusti mm. CNC-koneistus sekä Levy ja hitsaus.

Lisäksi tapahtuman yhteydessä järjestetään TaitajaPLUS erityistä tukea tarvitseville opiskelijoille, Taitaja9 ja monenlaista muuta. Tietopuolen tarjontaa edustavat ajankohtaisseminaarit.

Tapahtuma tarjoaa oivan näyteikkunan niin ammatinvalintaa suunnitteleville koululaisille, heidän vanhemmilleen kuin muillekin tämän päivän ammatillisesta osaamisesta ja huippuosaajista kiinnostuneille. Ja iloa ja nuorta energiaa runsaasti  kaikille.

Paikan päälle odotetaan yli 50 000 suomalaista ja kansainvälistä kävijää. Tampereen Taitaja2018-tapahtuman järjestää oppilaitosryhmä, jossa ovat mukana Tredu, Sasky, Ahlman, Kiipula, Tavastia, VAAO ja Voionmaa.

Taitaja 2018 jatkuu Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksessa vielä huomisen eli torstain. Tapahtuma on yleisölle avoin ja ilmainen.