Suuri 3D-tulostuksen tutkimuskeskus Barcelonaan

HP avaa Barcelonaan lähes 14 000 neliömetrin kokoisen 3D Printing and Digital Manufacturing Center of Excellence -keskuksen. Keskus on maailman suurimpia 3D-tutkimuslaitoksia, joka kokoaa satoja lisäävän teollisuuden asiantuntijoita saman katon alle.

HP haluaa luoda keskuksesta kohtauspaikan insinööreille, tutkijoille, asiakkaille ja kumppaneille. Keskuksen odotetaan mahdollistavan uusia tuotteita, nopeampia kehitysvaiheita sekä kestävämpiä ja tehokkaampia tuotantotapoja.

Keskus noudattaa HP:n ympäristövastuullisuutta, ja se on varustettu esimerkiksi sadevedenkeräimillä. Luonnonvalon käyttö on optimoitu ja rakennusmateriaaleissa on käytetty ympäristöystävällisiä vaihtoehtoja. HP:n tavoite on päästä käyttämään pelkästään uusiutuvaa energiaa omissa tiloissaan, ja vuoteen 2025 mennessä on tarkoitus saada uusiutuvien osuus 60 %:iin käytetystä energiasta.

Keskus on varustettu co-working-tiloilla, jotka mahdollistavat joustavan ja interaktiivisen yhteistyön. HP:n uusimmat metalli- ja muovitulostimet ovat esimerkiksi BASF:n, GKN Metallurgyn, Siemensin ja Volkswagenin tuotekehittelijöiden käytettävissä.

HP:lla on innovaatiokeskuksia ennestään Oregonissa, Kaliforniassa, Washingtonissa, Barcelonassa ja Singaporessa. Uusi 3D-keskus on kuitenkin maailman suurimpia 3D-tulostamiseen keskittyviä kehityslaitoksia.