Studer favorit 1600 mm:n kärkivälillä

Hiomakonevalmistaja Studer laajentaa mallistoaan. Saksalaisessa hioma-alan Grindtec-tapahtumassa maaliskuussa valmistaja esitteli uuden favorit-mallin 1600 mm:n kärkivälillä.

Studerin uusi favorit soveltuu myös pitkien kappaleiden hiontaan. Kärkiväli koneessa on 1600 mm.

Kone on Studerin tuore laajennus edullisemman luokan konetarjontaan.

Kone on suunniteltu taloudelliseksi, mutta suorituskykyiseksi vaihtoehdoksi kookkaimmille Studer-koneille. Ominaisuuksiltaan se soveltuu silti varsin monipuoliseen pyöröhiontaan.

Koneen kärkiväli on 1600 mm, joten sillä voidaan käsitellä myös pitkiä työkappaleita.

Yksittäiskappaleille ja sarjatöihin

Uusi pyöröhionnan yleishiomakone soveltuu sekä yksittäiskappaleille kuin sarjatuotantoonkin. Kone voidaan automatisoida asiakkaan tarpeiden mukaan.

Eri optioiden, kuten mittavalvonnan, tasapainotuksen, kosketusvalvonnan ja pitkittäispaikoituksen myötä kone käy monenlaisiin hiomatöihin.

Kuten muissakin Studer-koneissa, uuden favoritin perustamateriaali on värinää ehkäisevää Granitania. Koteloinniltaan kone on puolestaan suunniteltu niin, että käyttäjällä on esteetön näkymä hiontaprosessiin. Hiomapää voidaan paikoittaa automaattisesti kolmen asteen välein ja siinä voidaan käyttää niin sisä- kuin ulkopuolistakin hiomakaraa.

Sujuvaa ohjelmointia

Ohjelmointiin on käytössä valmistajan havainnollisesti toteutettu hiomasofta, minkä myötä vähemmänkin kokemusta omaavat käyttäjät voivat ohjelmoida koneen toimintoja nopeasti ja luotettavasti. Optiona saatavalla StuderGRIND-softalla myös erikoissovellutukset, kuten hiomalaikan profilointi vaativille muodoille, voidaan helposti ohjelmoida.

Studerin tuotteiden kehitys, tuotanto, kokoonpano ja testaus tapahtuvat prosessiorientoidusti VDA 6.4 ja ISO 9001:n mukaisesti. Studer on Cron-Tekin edustus.(KH)