Sisähionta turvallisemmaksi

Uutuustuotteena on tullut markkinoille Prismont MST-IPA Strong -sisähiomalaite. Laitetta voidaan käyttää metalliosien, seosmetallin ja puun hiontaan.

Prismont-tuoteperheen työvälineet ovat tulleet tunnetuiksi sorveissa käytettävien nauhahiomalaitteitten ansiosta.  Työturvallisuudessa edellytetään käytettävän vain sellaisia koneita ja työvälineitä, jotka ovat niitä koskevien säännösten mukaisia sekä kyseiseen työhön ja työolosuhteisiin sopivia ja tarkoituksenmukaisia.

Prismontin uutuustuote on MST-IPA Strong -sisähiomalaite, jota voidaan käyttää metalliosien, seosmetallin ja puun hiontaan. Viimeistelyhionta onnistuu Prismont IPA -sisähiomalaitteella turvallisesti ja tarkasti ilman tapaturmavaaraa. Laite kiinnitetään sorvin teräpitimeen.  Kompakti korkean vääntömomentin omaava moottori soveltuu liuska- ja karalaikoille. Vakiovarusteena mukana toimitetaan halkaisijaltaan ¼" holkki-istukka sekä muutama liuskalaikka.

Prismont-sisähiomalaite on paineilmakäyttöinen. Runko-osa on kiinnitysosassa jousikuormitteisesti saranoitu. Jousikuormaa on syytä käyttää varsinkin kivellä hiottaessa, jolloin vältetään laikan rikkoutuminen. Sarana voidaan myös lukita kiinteäksi. Laitteen käsivarainen käyttö on kielletty. Sisähiomalaite on suunniteltu standardien EN 12840-2001 & ISO 23125:2010 mukaisesti. www.maketek.fi