Särmäys harppasi Elektrorakenteella

Kari Harju

Tuusulassa toimiva Elektrorakenne etsi jonkin aikaa itselleen sopivaa kompaktia, mutta nykyaikaista särmäyspuristinta.  Kun sellainen löytyi, asiat etenivät pikaisesti. Koko, käytettävyys ja kehittynyt ohjelmistopuoli ratkaisivat.

Työasema levytöihin. Taivutusleveys Xpert 80:ssä on 1,5 metriä.

Elektrorakenne Oy on ohutlevyn käsittelijä, jonka alan ihmiset muistavat ehkä televisiostakin.

Yritys oli mukana muutama vuosi sitten sarjassa Pelastetaan duunit. Sarjassa mukana olo oli tuusulalaisille unohtumaton kokemus.

”Se oli mukavaa, mutta raskastakin. Ohjelma oli seurantatyyppinen ja sitä tehtiin useammassa intensiivisessä kuvausjaksossa. Kameran läsnäolo vaati totuttelunsa, ja tilankin kanssa oli välillä tiukkaa, mutta sujuihan se”, sanoo myyntipäällikkö Pekka Pennanen.

”Sarjan ansio oli näkökulma tämän päivän teolliseen tekemiseen. Sen kaltaiset ohjelmat eivät televisiossa ole aivan jokapäiväisiä.”

Pitkän linjan yritys etsi uutta

YLE:n Pelastetaan duunit -sarja seurasi rakennemuutoksessa toimintaansa uusille linjoille muokkaavia yrityksiä. Siitä muutoksesta on Elektrorakenne aikojen kuluessa saanut osansa. Siksi yritys mukaan sarjaan oli toki valittukin.

Yritys käynnistyi aikanaan vuonna 1972 Veikko Pennasen, Mika Warskin ja Juhani Bremerin yrityksenä, mistä muovautui pian monipuolinen kotimaisen elektroniikkateollisuuden levyosien tekijä. 1980-luvun alusta se on ollut Pennasten perheyritys.

Yritystä vetää nyt Olli Pennanen, Veikon poika, ja myös seuraava sukupolvi, Martti ja Pekka Pennanen, ovat yrityksessä mukana.

Iso muutos yrityksen elämässä sattui 2000-luvun alun vauhdin vuosien jälkeen, kun pitkäaikainen elektroniikkateollisuuden osavalmistus päättyi Nokian kehityksen myötä lähes kertaheitolla kymmenisen vuotta sitten.

”Se oli meidän ravistuksemme, josta selviäminen vaati voimavaroja. Olennainen asia on, että selvisimme ja löysimme pikkuhiljaa uudet asiakkaat”, toteaa tuotantopäällikkö Martti Pennanen.

”Elektroniikkateollisuuteen teemme edelleen, mutta enemmän kuitenkin muille sektoreille. Sarjakoot ovat pienemmät ja töiden kirjo on nykyisin huomattavan laaja. Nyt viime vuodet ovat menneet varsin kohtuullisesti.”

Automaatio auttaa taivutussuunnitelmien ja -ohjelmien teossa, simulaatiossa ja valvonnassa.

Oikeat menetelmät alusta lähtien

Muutoksissa auttaa paitsi sitkeys, tuotantomahdollisuuksien kehittäminen.

Elektrorakenteen kohdalla se on näkynyt mm. satsauksissa teknologiaan.

Kalustoa on kehitetty tarpeen mukaan, levytyökeskuksella on tehty pitkään töitä, ja myös ensimmäisen robotisoidun hitsausaseman yritys osti jo vuonna 1987.

Sen jälkeen yrityksen hitsaukset on tehty robotilla ja robottihitsaamiseen yritys panostaa toden teolla.

”Hitsaamme robotilla niin suuria kuin pienempikin sarjoja.”

”Tehokas tuotanto on asiakkaille keskeinen asia. Pyrimme auttamaan asiakkaitamme usein jo tuotekehityksestä ja suunnittelusta lähtien. Sitä kautta voidaan valita sopivimmat tuotantomenetelmät tuotetta varten. Näin vaikutetaan myös valmistuskustannuksiin”, sanoo Pekka Pennanen.

Tuotannon optimoinnin näkökulmaan liittyy tausta myös talon uusimman konehankinnan kohdalla. Se liittyy särmäyksen tehostamiseen.

Uuden särmäyspuristimen hankintaa yritys harkitsi ja tutki pitkään, kunnes löysi markkinoilta sopivan koneen. Sopivuus liittyy niin koneen kokoon, käytettävyyteen kuin koneen ohjelmistopuoleenkin.

”Haimme aluksi uutta kolmimetristä peruskonetta, mutta sellainen oli meille liian iso niin ulkoiselta kooltaan kuin kappalekokoluokaltaankin. Kun totesimme muutamaa pykälää pienempien laitteiden käytettävyyden ja ohjelmisto-ominaisuuksien ottaneen viime aikoina todella isoja harppauksia eteenpäin, valinta kävi selväksi.”

Pitkän linjan perheyritys. Vasemmalla myyntipäällikkö Pekka Pennanen, oikealla tuotantopäällikkö Martti Pennanen.

Bystronic Xpert 80 BySoft 7:lla

Elektrorakenne investoi Bystronicin Xpert 80-särmäyspuristinmalliin 80 tonnin taivutuskapasiteetilla ja 1,5 metrin särmäysleveydellä.

Kompakti kne on suunniteltu sopimaan pieneen tilaan pajan lattialla, ja työergonomialle merkitsee paljon se, että matalarunkoista konetta on helppo käyttää työaseman kaltaisesti. Koneen edessä voidaan työskennellä istuen, ja apuna on myös näppärä apupöytä koneen edustalla.

Ja juuri se kehittynyt ohjelmistopuoli oli konevalinnan taustalla iso asia. Xpert 80 on varustettu BySoft 7-CAD/CAM -ohjelmistolla.

”Sen myötä monipuolinen automaatio auttaa taivutussuunnitelmien ja -ohjelmien teossa, simulaatiossa ja valvonnassa, ja itse koneen käyttäjän rooliksi jää vain taivuttaminen. Yksinkertaisimmillaan asiat sujuvat todellakin nappia painamalla. Tämä on työasema, jota käyttäjätkin ovat kiittäneet. Töihin on päästy sujuvasti”, Pekka Pennanen sanoo.

Talon kokonaistoimintoja eteenpäin vievä, toki samalla särmäystarkkuutta ja sujuvuutta lisäävä Xpert korvasi yhden talon vanhan koneen, mutta uuden rinnalle yritys jätti toimintaan edelleen myös vanhaa pienempää särmäyskalustoa. Sitä tarvitaan ajoittain yhä erikoistöihin.

Jatkoinvestointien osalta laserhankinta yritykseen kuuluu miesten mukaan olevan mahdollinen. Varsinkin, jos leiketyöt lisääntyvät, se voi tulla ajankohtaiseksi.

Elektrorakenne Oy

Ohutlevytyöt -

Suunnittelu, leikkaus, hitsaus, lävistys, taivutus

Perustettu 1972

Henkilöstä: 7

Noin 700 neliömetrin toimitilat Tuusulan Ristikivessä

Suomalaisen hitsaustoiminnan kartoitus

Robottihitsaukseen vahvasti panostava Elektrorakenne on hiljattain toteuttanut kartoituksen, missä selvitetään hitsauksen toimintoja yrityksissä. Tutkimuksen teki Vision Factory Oy ja se perustuu 71 suomalaisyrityksen vastauksiin kyselyyn siitä, miten nämä toiminnot yrityksissä tänä päivänä hoidetaan.

Kartoitus vahvistaa yleislinjan, että hitsauksen tekevät usein yritysten omat hitsarit ja hitsausrobottien käyttö on varsin vähäistä.

”Monissa yrityksissä hitsataan kuukausittain käsipelein edelleen suuriakin sarjoja”, sanoo Pekka Pennanen.

”Näissä tilanteissa robottihitsaukseen siirtyminen kannattaisi. Robottihitsauksen etuja ei kuitenkaan oikein tunneta, eikä myöskään joustavan nykyrobotiikan mahdollisuuksia. Robottihitsaus vähentää puuduttavaa rutiinityötä ja mahdollistaa hitsarien ammattitaidon käyttämisen motivoivampiin töihin. Ja tietenkin tuotannon tehokkuus kasvaa”, toteaa Pennanen.

Tutkimuksesta tarkemmin: www.elektrorakenne.fi