Samalla työkalulla monipuolisuutta ja laatua

Nykyaikaiselta lastuavalta työkalulta vaaditaan monipuolisuutta, mutta voidaanko se saavuttaa tekemättä kompromisseja lopputuotteen mittatarkkuuden ja pinnanlaadun suhteen?

S90LN12-C  Econ LN.

Jyrsimiä, joilla voidaan koneistaa rouhinnasta viimeistelyyn laajalla raaka-ainealueella, on markkinoilla jo useita vaihtoehtoja. On kuitenkin ollut haasteellista kehittää laaja-alueisia jyrsimiä, joilla voidaan saavuttaa myös sellainen mittatarkkuus ja pinnan laatu, joihin aikaisemmin pystyivät vain tarkasti määritetyille toiminnoille ja raaka-aineille kehitetyt työkalut.

Dormer Prametin mukaan Econ LN -jyrsimiä (SLN12 ja SLN16) voidaan käyttää lukuisissa toiminnoissa laajalla raaka-ainealueella hyvällä mittatarkkuudella ja pinnanlaadulla. Econ LN 90° -yleisjyrsimessä on positiivinen aksiaalinen geometria, joka pienentää tarvittavia lastuavia voimia ja pehmentää koneistustapahtumaa teräksissä, valuraudoissa, ruostumattomissa teräksissä, raudattomissa metalleissa ja karkaistuissa raaka-aineissa.

Jyrsimessä on jäähdytyskanavat, jotka johtavat nesteen lähelle lastuavia särmiä, wiper-kääntöterät, luotettava terien kiinnitys ja alennettu tehon tarve. Tämä yhdistelmä tehostaa lastujen poistumista ja varmistaa tasaisen korkealuokkaisen mittatarkkuuden ja työstetyn pinnan.

Econ LN jyrsimiin sopivat nelisärmäiset LNGX 12 ja LNMU 16 kääntöterät. LNGX 12 terät soveltuvat kulma- ja tasojyrsinnän lisäksi upotuksiin nousuinterpolaatiolla, rampilla ja progressiivisella pistolla. Vahvat, tukevat ja pitkäikäiset LNMU 16 terät soveltuvat teräksien ja valurautojen jyrsintään.