Robotiikkaväki koolla Tampere-talossa

European Robotics Forum eli ERF 2018-konferenssi on käynnissä parhaillaan Tampereella.

Workshopit ovat tapahtuman runko. Dr.-Ing Andreas Bihlmeier (Robodev GmbH) toimi keskiviikkona puheenjohtajana robottien modulaarisiin kokoonpanokonsepteihin liittyvässä työpajassa.

ERF-konferenssisarja on robotiikka-alan suurin ammatillinen tutkijoiden ja yritysten kohtaamispaikka Euroopassa, ja tilaisuus kiertää eri Euroopan maissa vuosittain.

Yritykset ja alan toimijat esittäytyvät näyttelyssä. Comatekin osastolla esittelytöissä oli Ari Kaukovirta.

Tänä vuonna tapaaminen järjestetään Tampere-talossa. Kolmipäiväiseen tapahtumaan osallistuu noin 800 kansainvälistä asiantuntijaa. Tapahtuma koostuu yhteistapaamisista ja teemoittain jaetuista workshopeista, joiden teemana on mm. ajankohtainen tutkimus laajalla paletilla. Ihminen-robotti -yhteistyön teemat puhuttavat, samoin robotiikan mahdollisuudet yhteiskunnan erilaisissa palvelutehtävissä. Esillä ovat myös esimerkiksi alan lainsäädäntöön liittyvät asiat.

Humanoidityyppisten robottien kehittämiseen keskittyvä PAL Robotics oli tuonut näyttelyyn robotti Reem-C:n.

Lisäksi kokonaisuuteen kuuluu näyttely, jossa mukana on runsaasti alan yrityksiä ja muita alan toimijoita. Tampereen tapahtuman organisoi Suomen Robotiikkayhdistys yhdessä Tampereen teknillisen yliopiston kanssa.

European Robotics Forum 2018 alkoi eilen tiistaina ja jatkui tänään. Huomenna torstaina on kolmas ja samalla viimeinen konferenssipäivä.(KH)