Rensi vahvistaa mittauspalvelujaan

Rensin edustusohjelmaan kuuluvat mm. mittakoneet, Surfcam-ohjelmistot, muovi-, puu-, alumiinikoneet sekä teräksen koneistukseen tarkoitetut monitoimisorvit. Lisäksi Rensi tekee myös mittauspalveluja sekä asiakkaalla että omissa tiloissaan Klaukkalassa.

Aberlink Axiom too 600 HS.

Rensi on toimittanut useamman vuoden englantilaisia Aberlink-mittakoneita asiakkaille ja myös useita robotti + Aberlink -yhdistelmiä 24/7 -tuotantosoluihin. Kannettavissa nivelvarsimittakoneissa Rensi on kuulunut markkinajohtajiin yli 20 vuotta.   

”Vahvistamme nyt mittauspalvelun toimintojamme. Kaikilla yrityksillä ei ole tarvetta mitata niin paljoa vuodessa, että investointi omaan koneeseen on kannattavaa. Tällöin nopea palvelumittaus on tuottavuutta lisäävä toiminto”, toteaa Rensin Vesa Sirén.

”Nykyaikaisessa tuotannossa mahdollisten ongelmien nopea selvittäminen vaatii tarkan mittakoneen käyttöä ongelmakohteen löytämiseksi tai isossa sarjassa ensimmäisten kappaleiden mittaamisen prosessin toimivuuden varmistamiseksi, nopealla NC-koneella kun pystyy tekemään nopeasti myös suuren määrän virheellisiä kappaleita”, Sirén muistuttaa.

Aberlink Xtreme

Rensin Aberlink Axiom too 900HS

Rensin uuden Axiom too 900 HS -koneen asennus on parhaillaan menossa. Kone on aikaisempaa isompi. Mittausalue on 640 x 900 x 500 millimetriä ja kone on varustettu mittapään vaihtajalla ja 5-akselipäällä. Sen lisäksi siinä on videomittauspää ja vastaavat ohjelmistot.

Uutuutena on kahden ison PC-näytön käyttäminen. Erityisesti videomittauksessa toisessa näkyy videokuva ja toisessa mittaustulokset ja ohjelma.

Toisena ”kiinteänä” koneena Rensille on nyt tammikuussa 2018 tulossa uusi Aberlink Xtreme, CNC CMM -mittakone, joka on suunniteltu ”roikkuvaksi hämähäkiksi” siten, että se käyttää lineaarimoottoreita ja mekaanisia laakereita perinteisten ilmalaakeroitujen suorien johteiden ja anturien sijasta. Xtreme on rakenteensa johdosta hyvin tukeva stand alone -mittausyksikkö, jolla tarkkuusmittauksia voidaan nyt tehdä kaikkialla missä halutaan.

Nivelvarsimittakone ja sinisen valon viivaskanneri

Kannettavana mittakoneena on Kreon Skyline sinisen valon skanneri yhdessä ACE 7 -nivelvarren kanssa.

”Sinisen valon skanneri pystyy skannaamaan kappaleita, joissa on sekä mattapintoja että kiiltäviä pintoja samassa kappaleessa. Erityisesti kiiltävien pintojen skannauksessa laite on omaa luokkaansa”, kertoo Sirén.

Numerotietoa tästä mittakone skanneri yhdistelmästä: Tarkkuus 15 μm, nopeus 600.000 pistettä/sekunti, viivan pituus 200 mm, resoluutio 50 μm.

Nivelvarsikoneena koskettavassa mittauksessa käytetään samaa Kreon Ace 7 -vartta ja 3D-skanneria. Kreon-varret ja skannerit edustavat uutta muotoilua ja rakennetta nivelvarsimittakoneissa. Kreon-varsia on myös myyty ja toimitettu Suomeen.

Kreon 3D -laserskannerivalikoima tarjoaa ratkaisuja eri käyttötarkoituksiin ja koneisiin, tarkkuudet 5µm eteenpäin.

Kreon 3D -skannerit ja uusi vuokrauspalvelu

Kreon 3D -skannereita on useita erilaisia käyttötarkoituksen ja taloudellisuuden mukaan. Edullisimmat ovat punaisen valon 3D-skannereita perinteisillä arvoilla ja teknologiset high tech -tuotteet sinisenvalon skannereita.

”Pystymme asentamaan Kreon-laserskannerin lähestulkoon mihin tahansa mittavarteen, oli se sitten 6-akselinen Faro- tai Romer- tai 7-akselinen versio. Jos on hankittuna 6-akselinen mittavarsi ja tarvitsee kerran kuukaudessa 3D skannausta, on Kreon 3D-laserskanneri harkinnan arvoinen lisävaruste”, sanoo Sirén.

Kreon 3D -skanneri voidaan toimittaa myös perinteiseen koordinaattimittauskoneeseen ja jopa robottiin, Aquilon-skannerin tarkkuus on 5 μm.

Laite- ja ohjelmistovuokrauksesta on Kreonin kanssa tullut uusi toimintamalli Rensille. Nivelvarsimittakoneita 6- tai 7 -akselisina eri pituuksilla 3D-skannerilla tai ilman on mahdollista vuokrata halutuksi ajanjaksoksi. Laitteet toimitetaan mittaus tarkoitusta vastaavilla ohjelmistoilla ja koulutuksella.

Artec Eva 3D -skannerit

Kannettavassa taiteellisten isojen kappaleiden 3D-skannaamisessa Rensi käyttää Artec Eva 3D -skanneria. Keväällä 2018 Q2-käyttöön tulee uusi Leo 3D -skanneri, kunhan sen valmistus alkaa. Leo antaa lisää mahdollisuuksia mm. auton sisätilojen skannaukseen ja vastaavaan toimintaan. www.rensi.fi