Renishaw AB:n Avoimet ovet

Renishaw AB järjesti Avoimet ovet-tilaisuuden 23-24.8-2017 tiloissaan Tukholman lähellä Järfallassa. Tilaisuudessa juhlittiin samalla toimitilojen kokonaisvaltaisen remontin valmistumista.

Renishawn toimitilat Järfallassa.

Rakennus ollut Renishawn omistama vuodesta 2003, jolloin Rensihaw AB aloitti toimintansa ja aiemmin ao. tiloissa toimi jälleenmyyjä. Kaikkiaan tiloista on myyty Renishawn tuotteita yli 20 vuotta.

Viimeisen vuoden aikoihin tiloihin tehtiin kattava remontti, lattiat, ikkunat, sisäseinät, valaistus, ilmastointi ja lämmitysjärjestelmä uusittiin. Lisäksi rakennettiin uusi mittahuone, jossa lämpötila ja ilmankosteus ovat hallinnassa. Näin Renishawn mukaan asiakastestejä voidaan tehdä lähempänä asiakasta erittäin hyvissä olosuhteissa.

Tilat rakennettiin myös ainetta lisäävän valmistuksen/ metallien 3D-tulostimien käyttöä ja testausta varten. Myös näyttely- ja koulutustilat uudistettiin kokonaan.

Ren AM500 on Renishawn metallien 3D-tulostuskone. 

Tuotevalikoima laajasti esillä

Renishaw Nordicin palveluksessa on kymmenen henkilöä ja toiminta-alue kattaa Pohjoismaat. Omat yhtiöt toimivat Ruotsissa, Suomessa ja Tanskassa.

Avoimien ovien aikaan esillä olivat työstökonetuotteet kappaleen paikoitukseen ja mittaukseen sekä työkalujen mittaukseen, kalibrointituotteet ja liikeanturit.

Samoin esiteltiin koordinaattimittauskoneisiin liittyviä tuotteita erityisesti 5-akseliseen mittaukseen. Tarkastelussa olivat Revo (5-akselinen skannaava mittaus), PH20 (5-akselinen pistekosketusmittaus), Renishaw Modus2 -ohjelmisto, Equator vertailumittauskone ja metallien 3D tulostuskone Ren AM500.

Vierailijoita tapahtumassa oli Suomesta, Ruotsista, Norjasta ja Tanskasta, sekä Renishaw:n henkilöstöä näiden lisäksi Englannista. Kaikkiaan kävijöitä oli noin 90.

RMP40 on pieni kosketusmittausanturi mm. monitoimikoneille.

Molempina päivinä pidettiin seminaari aiheista 5-akselinen mittaus koordinaatiomittauskoneella sekä metallien ainetta lisäävä valmistus/ 3D tulostus. Lisäksi ohjelmassa oli demoajoja, työstökeskuksella ja sorvilla ajettiin mittausdemoja, samoin demoja oli koordinaationmittauskoneilla ja myös Equator -vertailumittakoneessa oli demoja. Erinomaista lounasta nautittiin aurinkoisessa säässä kokin grillatessa maittavaa lihaa kävijöille.