Ratkaisuja verkotettuun tuotantoon

Levykonevalmistaja Trumpf esittäytyi laajasti Stuttgartin Blechexpo-tapahtumassa marraskuussa. Kookkaan 1500 neliömetrin osaston teemana olivat teollinen internet ja tuotannon verkottaminen Get connected -käsitteen yhteydessä. TruLaser 5030 fiber esiteltiin 8 kW:n laserteholla ja uudella leikkausteknologialla varustettuna.

8 kW:n TruLaser 5030 fiber lanseerattiin Stuttgartissa.

Get connected -käsite liittyy Trumpfilla läheisesti TruConnect-tuoteperheeeseen.

”Lyhemmät sarjat ja tiukat toimitusajat koskettavat kaikkia alan toimijoita, kuitenkin jokainen ohutlevyn tuotantolinja on erilainen. TruConnect-tuotesarja on muokattu tämän ajatuksen pohjalta kunkin asiakkaan yksilöllisiin tarpeisiin. Kyseessä on kokonaisvaltainen paketti, mihin kuuluvat sekä rauta, softa kuin palveluratkaisutkin”, sanoo Reinhold Gross, Trumpfin myynti- ja palvelujohtaja.

Ratkaisuja

TruConnect-tuoteperhe on tarkoitettu informaatio- ja materiaalivirran optimointiin ja siihen kuuluvat ratkaisut vaihtelevat yksittäisistä tuotantoprosesseista täysin automaattisiin tuotantoympäristöihin.

Highspeed Eco-teknologia nopeuttaa leikkausprosessia.
 
 

Vaikka jokainen ratkaisu on ainutlaatuinen, se pohjautuu yhteiseen perustaan, eli tiedon välittämiseen järjestelmän koneiden statuksesta reaaliaikaisesti. Analysointidatan välittämistä varten Trumpf varustaa koneensa IoT-käyttöliittymin.

Yhtenä kiintopisteenä Blechexpo-osastollaan Trumpfin osastolla oli tarkasteltavana kokonainen verkotettu tuotantolinja, missä kappaleet kulkivat linjan läpi lähtien levymateriaalista aina kokoonpanoon saakka. Tätä kautta haluttiin demonstroida yleisölle, miten koneet ja komponentit kommunikoivat keskenään sensorien ja signaalien avulla ja softa kerää ja analysoi informaatiota kontrolloidakseen koko tuotantoprosessia.

IoT-ratkaisuja demottiin osastolla myös toistakin kautta. Osastolta oli suora liveyhteys Trumpfin uuteen älytehtaaseen Chicagossa. Tämä Teollisuus 4.0:n demotehdas avattiin syyskuussa.

Nopeasti ja taloudellisesti

Trumpfin keskeinen uutuuslanseeraus Stuttgartissa oli kuitulaser TruLaser 5030 fiber 8 kW:n laserlähteellä varustettuna. Jo itsessäänkin ohuiden levyjen käsittelyssä nopea kone esiteltiin messuilla yhdessä nopeutta edelleen lisäävän Highspeed Eco-leikkausprosessin kanssa.

Highspeed Econ uusi ja patentoitu suuttimen rakenne lisää syöttönopeutta olennaisesti typen avulla tapahtuvaa fuusioleikkausta hyödyntävissä koneissa. Lisäksi lävistysprosessi on aiempaa nopeampi. Trumpfin mukaan yhdistelmän tuloksena laserleikkauksen kokonaisprosessi nopeutuu merkittävästi perinteiseen leikkaukseen nähden. Myös laatu paranee.

TruLaser 5030 fiber Highspeed Ecolla ja älyfunktioilla varustettuna on nopea, ja myös taloudellinen. Uusi suutin kuluttaa typpeä Trumpfin mukaan noin 70 prosenttia perinteisiä ratkaisuja vähemmän. Suutin liikkuu materiaalin yläpuolella 1,5 mm:n korkeudella, mikä tukevoittaa osaltaan leikkausprosessia.

Trumatic 1000 fiber yhdistää leikkaus- ja lävistysprosessit samaan koneeseen.

Vahvemmilla levyillä BrightLine mahdollistaa hyvät leikkaustulokset ja helpottaa samalla kappaleiden erottamista jäterangoista. Fuusioleikkauksen ohella TruLaser tarjoaa vahvaa suorituskykyä myös sublimaatioleikkaukseen. Optinen tandemkuitujärjestelmä mahdollistaa säteen suuren halkaisijan.

Suorituskykyisiä järjestelmiä ohutlevytöihin

Koneista Trumpfin osastolla Blechexpossa olivat mukana valmistajan malliston viime vuoden tulokkaat TruPunch 1000 ja Trumatic 1000 fiber, nyt keskikokoisessa kokoluokassa.

Molemmista Trumpf esittelee markkinoille pian myös kookkaamman mallin.

Trumatic 1000 fiber yhdistää leikkaus- ja lävistysprosessit samaan koneeseen ja huolehtii myös valmiiden kappaleiden lajittelusta. Perusidean mukaan ensiksi hankittu TruPunch 1000 voidaan haluttaessa myöhemmin varustaa laserilla, jolloin se muuntuu TruLaser 1000 fiberiksi ja lisää näin tuotantomahdollisuuksia edelleen.

TruBend Center 7030-taivutusautomaatti.

Trumpfin osastolla esiteltiin myös uudistunut TruBend Center 7030-taivutusautomaatti.

Uutuutena mallissa on mm. lisänäyttö, mikä helpottaa ohjelmointia. Koneessa on nyt myös kamerajärjestelmä, mikä helpottaa levynasettelua koneelle taivutusta varten.

Osastolla olivat mukana Trumpfin koneista myös putken leikkauksen ja laserhitsauksen konemalleja, samoin 5-akselinen TruLaser Cell 3000 ja lisäävän valmistuksen konemalli TruPrint 1000. Trumpf esitteli tuotteitaan myös Schweisstecin yhteydessä. Lisäksi läheiseen Ditzingeniin Trumpfin tehtaalle kulkivat messujen ajan kuljetukset. Ditzingenissä oli nähtävissä livenä esimerkiksi TruBend Center 7030.(KH) Kuvat: Trumpf