Ratkaisuja tarkkaan hiontaan

Okuma uudistaa hiomakonemallistoaan. Koneet ovat saatavilla uuden sukupolven OSP-P300G -hiomakoneohjauksella varustettuna.

Hiomakonemalli GPW/GAW-sarjasta.

Hiomakoneet ovat kuuluneet Okuman tarjontaan pitkään. Okuma esitteli ensimmäisen hiomakoneensa jo vuonna 1918.

Valmistajan uuden sukupolven hiomakoneet sisä- ja ulkopuolisen hionnan kohteisiin soveltuvat sekä yksittäistuotantoon että automatisoituun sarjatuotantoon. Hiomakoneita käytetään monilla eri toimialoilla, kuten autoteollisuudessa tai ilmailuteollisuudessa.

Gi-20NII on hiomakonemalli sisäpuoliseen hiontaan.

Vankka rakenne

Okuman mukaan koneet on suunniteltu alusta saakka vakaisiin tarkkuustöihin. Mm. pyörähiomakoneissa tarkkuuden yksi ydin on innovatiivinen hydrodynaaminen kolmipistelaakerijärjestelmä, mikä tulee laikkaa työn aikana, mahdollistaa suorituskyvyn ja 0,01 µm:n tarkkuuden.

Niin ikään 5-puolinen hydrostaattinen ohjain tuo luotettavuutta ja tarkkuutta sisäpuoliseen hiontaan, leveät johteet vaimentavat värinää ja edelleen hiomatarkkuus paranee entisestään lämpömuodonmuutoksia ehkäisevällä Okuman Thermo-Friendly-konseptin myötä. Se tekee hiontaprosessista riippumattoman ympäröivän lämpötilan vaihteluista.

Nopeudet ovat max. 30 m/min ja lastusta lastuun -ajat lyhyet. Myös itse hiomaprosessi on suunniteltu tehokkaaksi. Eräs esimerkki siitä on Z-akselin värähtelynesto, mikä osaltaan mahdollistaa suuremmat työnopeudet ja lyhyemmät kierrosajat. Tämä ratkaisu parantaa samalla pinnan karheutta ja soveltuu hyvin myös pitkien työkappaleiden käsittelyyn.

OSP suite -paneeli. Okuman hiomakoneet on varustettu OSP-P300G -hiomakoneohjauksella.

Oma hiomakoneohjaus

Okuman erikoisuus on hiomakoneille suunniteltu uuden sukupolven ohjaus OSP-P300G.

Windows-pohjainen ohjaus perustuu avoimeen arkkitehtuuriin, joten se on helppo integroida eri työpajaympäristöihin. Ohjelmointi käy sujuvasti vuorovaikutteisena sykliohjelmointina. Manuaaliset syötöt ovat minimissä, mikä lisää hiomaprosessin ergonomisuutta ja tuottavuutta. OSP suojaa lisäksi prosessia sähkökatkoksilta ja muilta keskeytyksiltä, ​​koska se käyttää absoluuttista paikannusjärjestelmää.

Esimerkki Okuman hiomakoneiden nykymallistosta on GPW/GAW -sarja, mikä on suunniteltu pienten osien vakaaseen ja tarkkaan hiontaan. Hiontapään poikittaisrakenteen ansiosta runko on kompakti, laiteleveys 1550 mm ja tarvittava lattiatila pieni. GPW/GAW-hiomakoneissa on oma OSP-P300G-hiomalaiteohjaus.

Työstökoneiden sekä työstökonekomponenttien ja ohjausten valmistaja Okuma on perustettu 1898 Nagoyassa Japanissa. Okuma Europe GmbH on Saksassa toimiva Okuma Oyj: n myynti- ja huoltopalveluyhtiö. Suomessa Okuman tuotteita edustaa MTC Flextek. (KH)