Rantek investoi Oulussa- Uutta tilaa, monitoimiteknologiaa ja FMS

Kari Harju

Oulussa toimiva Sähkö-Rantek Oy kehittää tuotantomahdollisuuksiaan. Vahvaan menetelmäosaamiseen panostava yritys jatkaa toimintojensa pitkän linjan kehittämistä mm. uuden monitoimiteknologian myötä. Nyt alkuvuonna yrityksen käyttöön valmistuu tilalaajennus, mihin sijoittuu kesällä myös kookas FMS-järjestelmä.

FMS sijoittuu uuteen tuotantohalliin kesällä. Juha-Matti Rantapää viimeistelee layoutia.

Sähkö-Rantek Oy tai usein ytimekkäästi Rantek on sähköteollisuuden alueen laitevalmistaja, minkä osaamiskärkeen kuuluvat niin käämintä, koneistus kuin laitekokoonpanotkin.

”Aloitimme aikanaan Hyvinkään Koneen sähkömoottorien alihankintakäämijänä reilun autotallin kokoisessa tilassa Kiimingissä vuonna 1989, mutta muutimme jo 1990-luvun alussa Ouluun”, kertoo toimitusjohtaja Juha-Matti Rantapää, perheyrityksen toisen sukupolven yrittäjä.

Käämitys tehdään usein tarkkana käsityönä. Myös alan koneita on yrityksellä käytössä. Kuvassa Antti Sarkkinen.

Sähkömagneettien valmistus tuli nopeasti kasvaneen yrityksen kuvaan 1990-luvulla ja koneistukset saman vuosikymmenen lopulla.

”Tuolloin aloimme tekemään isolla volyymilla magneetteja ja niiden kokoonpanoja ja sen myötä alkoi oma koneistus. Aluksi ajatus koneistusten osalta oli hoitaa ne kumppanien kautta, mutta kun kumppania ei suurille volyymeille löytynyt, aloimme hommat itse. Vuonna 1999 ostimme ensimmäisen CNC-konekannan viiden koneen kertakauppana. Sen jälkeen kanta on uusiutunut jo kokonaan, monilta osin useampaan kertaan”, Rantapää kertoo.

Menetelmä kunnossa

Rantek palvelee asiakkaitaan niin käämijänä kuin alihankintakoneistajakin.

”Valmistamme käämittyjä komponentteja asiakkaan tilauksesta, ja perustaltaan käämintä on korkeaa ammattitaitoa vaativaa käsityötä, tosin alan koneitakin toki käytössämme on”, Rantapää toteaa.

Tyypillisiä tuotteita ovat esimerkiksi teollisuusmoottoreiden, generaattorien käämityt komponentit ja laivakäyttöjen käämitykset.

Integrex i-400 -koneita on Sähkö-Rantekilla kolme. Kahden yhteydessä toimii myös latausrobotti. Ohjauksella Sampo Nikkilä.

Koneistajana yritys valmistaa osia ja kokonaisuuksia, jotka ovat usein ydinkomponentteja kokoonpanon ja kääminnän tuotteissa kuten sähkömagneettien kokoonpanoissa tai paperiteollisuuden koneissa. Toimintoja täydentävät laitekokoonpanot.

”Koneistaminen on tärkeä osa toimintaamme ja asiakkaidemme kanssa olemme liikkeellä usein tuotekehityksestä lähtien tuoden tuotannollista näkövinkkeliä valmistusmenetelmien ja niiden kustannustehokkuuden osalta”, sanoo Rantapää.

”Asiakkaamme ovat usein isoja kansainvälisiä toimijoita, jotka osaavat ostaa globaalisti. Meidän pyrkimyksemme on olla tekemisessämme ja tekniikassa etulinjassa, mitä tässä kilpailussa pärjääminen edellyttää. Vain hienot koneet ja laitteet eivät riitä, vaan koko menetelmän pitää olla kunnossa, ja se tarkoittaa niin työkaluja, kiinnittimiä kuin koko työstömenetelmääkin. Nämä seikat ovat meillä kiinteässä fokuksessa.”

Tuhkasta uuteen nousuun

Rantek toimii 45 henkilön työpanoksella ja pitkäaikaisia asiakkaita ovat mm. Kone ja ABB.

Yksi asiakkaista on myös Rantekista omaksi toimijakseen eriytetty Randax Oy, erikois-sähkömoottorien tuotekehitysyhtiö. Monessa muussakin on tullut oltua mukana.

”Vuosituhannen alussa olimme tuulivoimalayhtiö Winwindiä perustamassa ja investoimme koneisiin, mm. isoon Fpt:n avarruskoneeseen. Myös nykyinen koneistamishalli rakennettiin alkuaan niitä toimintoja silmällä pitäen. Kun toiminta ei oikein noussut siivilleen, luovuimme osuudestamme muutaman vuoden jälkeen ja Fpt jatkoi meiltä muualle”, sanoo Rantapää

Tämän jälkeen yritys on keskittynyt perinteiseen ytimeensä toimintojaan eteenpäin kehittäen.  Viime vuosina asiakaskenttä on laajentunut isoista toimijoista osin myös pienempiin alan toimijoihin, startupeihin saakka.

Kookkaita, vaativia kappaleita. Tuotantotiloissa Matti Rantapää ja Teemu Hurskainen Randax Oy:stä ja Juha-Matti Rantapää.

Tällä vuosikymmenellä kehitys kului Rantekilla kasvun merkeissä, mutta viime vuonna kohdalle osui iso isku: tulipalo tehtaalla.

Kaksi kolmasosaa tuotantohallista vaurioitui tulipalossa tai kärsi savuvahinkoja. Yritys ei kuitenkaan lannistunut.

”Paikat saatiin putsattua nopeasti, mutta osa tuhoutuneet korvaavista laitteista on yhä tulematta. Tämän hetken pitkät toimitusajat vaivaavat”, sanoo Rantapää.

Mittavat investoinnit

Tulipalo oli osin myös uuden alku. Sen jälkeen layouteja tehtaalla uudistettiin kääminnän ja kokoonpanon puolella. Pari viikkoa tuotanto oli täysin seis, ja sen jälkeen se saatiin vähitellen käynnistymään.

Iso onni oli kuitenkin se, että suurin osa koneista ja laitteista säilyi, mm. nykykoneistuskannan ydinkoneet. Talo on nimittäin uudistanut konekantaansa vauhdilla, Rantekilla on käytössään mm. useita Mazak Integrex i-sarjan monitoimikoneita. Kolme Integrex i-400-mallin konetta on hankittu vuoden välein ja viimeisin, liikealueiltaan kookkaampi ja siten yrityksen tuotekenttää laajentava Mazakin uusi Integrex i-500S asennettiin pian tulipalon ja tehtaan uudelleenkäynnistämisen jälkeen.

”Näissä koneissa ratkaisevaa on monipuolisuus ja varusteltavuus, niiden kokoonpanot voidaan valita pitkälti tarpeen mukaan. Kaikki koneemme on varusteltu mm. vastakaroin ja kookkain työkalumakasiinein. Koneilla tehdään paitsi pyörähdyskappaleita, raskasta jyrsintää, mihin niiden tehot soveltuvat toki mainiosti, sanoo Rantapää.

Yritys jatkaa parhaillaan suunnitelman mukaisia satsauksiaan niin tiloihin, koneisiin kuin järjestelmiinsäkin.

Nykyinen yhteensä neljän miljoonan euron satsaus on noin 10 miljoonan euron liikevaihtoa tekevän yrityksen kohdalla kunnioitettava panostus.

”Olemme tehneet töitä kahdessa vuorossa, ja kun näkymää on, tarkoituksenamme on siirtyä jatkossa kolmeen vuoroon. Tämä toteutetaan pääosin automaation avulla. Toteutukseen harkitsimme vaihtoehtoja, mm. palettilinjaratkaisuja, mutta ratkaisuksi tuli FMS.”

Uusi Integrex i-500S on ensimmäisiä sarjan tämän kokoluokan koneita Suomessa. Malli oli esittelyssä mm. viime EMO-messuilla.

Siirtymä on sinänsä luonteva, yrityksen käytössä on ollut erilaisia robottiratkaisuja työstökoneita palvelemassa jo vuosikymmenen.

”Luotan erittäin vahvasti automaatioon, sillä viime kädessä se pitää työt Suomessa. Toki asiaan liittyy myös ergonomiaan liittyviä seikkoja. Automaatio ja robotit ovat vähän kuin työntekijän hyviä kavereita, ne mahdollistavat raskaiden kappaleiden sujuvan käsittelyn ja säästävät siten työntekijöiden selkiä”, Juha-Matti Rantapää sanoo.

Toimintaan tämän vuoden mittaan

Uusi vuodenvaihteen tienoilla harjaansa kohonnut halli nostaa Rantekin kokonaistilat 3000 neliömetristä noin 5000 neliömetriin.

FMS-linjaan sijoittuu useita tuotantokoneita, mm. kaksi kokonaan uutta vaakakaraista koneistuskeskusta ja robottisolu. Halli valmistuu maaliskuussa, Fastemsin toimittama FMS saapuu kesäkuussa.

”Investoinnit lisäävät kapasiteettiamme ja toimintamahdollisuuksiamme. Lisätilat ja satsaukset teknologiaan mahdollistavat asiakaspalvelun kehittämisen ja jatkon kasvun. Tulipalo katkaisi hyvän kehityksen ja teki viime vuoden hankalaksi. Nyt sitten mennään taas sitäkin vahvemmin eteenpäin. Onneksi suhdanteetkin näyttäisivät sen ainakin näin alkuvuoden vinkkelistä yhä mahdollistavan”, Juha-Matti Rantapää sanoo.

Integrex i-500

Integrex i-500 -monitoimisorvi on Mazakin Integrex-malliston uusi laajennus pienempien i-koneiden ja suurempien e-koneiden välimaastossa. Kone esiteltiin EMO 2017-tapahtumassa.

Suurin sorvaushalkaisija koneessa on 700 millimetriä ja koneistuspituus on 1 500, 2 500 tai 3 000 millimetriä. Y-akselin liike on 430 millimetriä ja X-akselin 845 millimetriä.

Suomessa Wihurin edustaman Mazakin Integrex i-500 on varustettu vakiona NC-tukikärjellä, mutta mallistoon kuuluvat lisäksi 2-karainen S-versio sekä kaksi karaa ja alarevolverin sisältävä ST-versio. Sorvaus-/jyrsinkaravaihtoehtoja on myös valittavissa useita.

Koneissa hyödynnetään Mazakin Smooth-teknologiaa, minkä perustana on koneiden uusitun servojärjestelmän lisäksi Mazatrol SmoothX -CNC-ohjaus.

Vahvasti eteenpäin. Automaatio mahdollistaa tuotannon tehokkaan kehittämisen, toteaa Juha-Matti Rantapää.