Q-FIN-viimeistelykoneet esillä EuroBLECHissä

Hollantilainen viimeistelykoneiden valmistaja Q-FIN esitteli muutaman suomalaisille markkinoille hyvin soveltuvan tuotteen.

Skipjoint.

Valikoimaa esiteltäessä liikkeelle kannattaa lähteä turvallisuus edellä:

Q-FIN WES on pesevä savun- ja pölynimulaite, joka suodattaa käsiteltävän ilman vesipatjan avulla. Laitteen turvallisuutta ei voi kylliksi korostaa, kun työskennellään esim. alumiini- tai magnesium -pohjaisten materiaalien kanssa, jolloin räjähdys ja syttymisriskit ovat aidosti läsnä. Laitteelle on varsin helppo keksiä myös monia muita sovelluskohteita, erityisesti juuri hionnan puolelta, jossa pölyn leimahdusriski on moneen muuhun kohteeseen verrattuna varsin suuri. Laite on yksinkertainen käyttää ja kunnossapitää ja vaihdettavia suodattimia ei siis ole. Kone on valmistettu ruostumattomasta teräksestä ja sitä saa kahdessa eri teholuokassa, 3000 ja 6000 m3/h.

SkipJoint ja WES rinnakkain.

Turvallisuus, helppous, nopeus

Q-FIN XR600 viimeistelykone on tarkoitettu kalvotettujen, pääasiassa rst -levyjen, jäysteenpoistoon ja reunanpyöristykseen. Koneen toiminnassa iso asia on tuon muovikalvon ehjänä säilyminen hionnan aikana. Jäysteet häipyvät ja reunat pyöristyvät mutta muovikalvo säilyy ja suojaa edelleen kappaletta naarmuuntumiselta.

Kone sai ensikasteensa juuri messuosastolla ja tulee saamaan paljon huomiota myös YouTube videoiden merkeissä.

Q-FIN SKIPJOINT on yksinkertainen laite laserleikkauksessa niin usein käytettyjen mikroklipsien poistoon. Mikroja on usein pakko käyttää, jotta osat saadaan pysymään paikoillaan leikkauspöydällä ja vältytään niiden pöydästä läpiputoamiselta tai nykyisin kuitukoneiden varsin kovan typpipuhalluksen aikaansaaman kippausriskin mukanaan tuomien törmäysongelmien riskeiltä. Kun mikroilla sillatut osat sitten on taiteltu irti leikatusta sijoittelusta, on niihin jääneet kannakset yleensä pakko hioa pois ja tämä on valitettavasti 100% käsityötä.

SKIPJOINT on juuri tähän suunniteltu todella helppokäyttöinen ja turvallinen työkalu. Materiaalilla ja paksuudella ei ole merkitystä, homma hoituu turvallisesti, helposti ja nopeasti. www.airwell.fi