PTH-Metalli investoi hitsauksen automaatioon

Kari Harju

PTH-Metalli kehittää tuotantoaan Porvoossa. Uusi FMS-hitsausjärjestelmä lisää yrityksen mahdollisuuksia piensarjatuotannossa. Kappaleenkäsittelykapasiteettia linjalla on 500 kg:aan saakka.

Uusi FMS-hitsausjärjestelmä lisää yrityksen mahdollisuuksia joustavassa piensarjatuotannossa, sanoo tuotantopäällikkö Ari-Pekka Hänninen.

Porvoon keskustan lähellä toimiva ja valmistusperinteensä 1950-luvulle saakka ulottava keskiraskas levykonepaja PTH-Metalli palvelee asiakkaitaan niin levytöissä, koneistuksessa kuin hitsauksessakin ja hoitaa kappaleet ja osakokonaisuudet pulverimaalaukseen ja osakokoonpanoon saakka. Asiakkaina on esimerkiksi useita kansainvälisesti toimivia suomalaisyrityksiä.

”Täyden palvelun konepajakonsepti tarjoaa kaikki valmistusvaiheet yhdestä paikasta”, kiteyttää yrityksen toimintaytimen toimitusjohtaja Henry Valtonen.

3D CAM-ohjelmointi nopeuttaa hitsausohjelman tekoa. Ohjauksella menetelmäkehityksestä PTH-Metallilla vastaava Christian Westerlund.

Investoinnit tärkeitä

Monipuolinen palvelu edellyttää monipuolista konekantaa.  Levytöiden puolella yrityksellä on käytössään useampia laserleikkauskoneita ja kapasiteettia poltto- ja plasmaleikkaukseen sekä särmäykseen.

PTH-Metallin koneistamon laitekantaan kuuluu esimerkiksi 5-akselinen koneistuskeskus FMS-järjestelmällä. Moniakselisia jyrsinkoneita on useita muitakin, samoin käytössä on tuore monitoimisorvi.

”Kokonaisuus on jalostunut moninaisten ja joskus nopeastikin muuntuvien tuotantotarpeiden mukaan. Kilpailussa menestyminen kysyy uudistumista ja investointeja”, kertoo liiketoiminnan kehityspäällikkö Ari-Pekka Hänninen.

Tänä syksynä PTH-Metalli on tehnyt jälleen uusia siirtoja konekantansa kehittämiseksi, ja nyt investoitiin kookkaan kokoluokan hitsauskapasiteettiin.

Kappaleenkäsittelyrobotin lineaarirata täydellä akselilla on yhdeksän metriä.

Pienempiä hitsausrobottisoluja on PTH-Metallin käytössä ollut aiemminkin, mutta alkusyksystä yritys otti käyttöön niitä huomattavasti kookkaamman uuden hitsauksen FMS-järjestelmän.

”Saimme asiakkaaltamme hitsattaviksi puomeja, joiden tehokas käsittely edellytti vastaavan kokoluokan hitsauksen automaatiolaitteita. Tämä pitkän aikavälin näkymiä tarjoava ja samalla meille uusi tuote oli lopullinen sykäys järjestelmän hankintaan”, Hänninen sanoo.PTH-Metallin uusi FMS järjestelmä on paketti, minkä keskeiset osat ovat 600 kg:n kappaleenkäsittelyrobotti, missä lineaarirata täydellä akselilla on yhdeksän metriä, sekä hitsausrobotti 3800 mm:n ulottuvuudella.

Tarttujia on useita käsiteltävien kappaleiden mukaan. Vaihto on automaattinen.

Lineaariradalla liikkuva kappaleenvaihtorobotti syöttää osia hitsausrobotille ja siirtää ne hitsauksen jälkeen valmistuneiden osien joukkoon. 3D CAM-ohjelmointi on mukana nopeuttamassa hitsausohjelman tekoa.

Järjestelmä on suunniteltu joustavaan tuotantoon toistuville sarjoille, ja se mahdollistaa kappaleiden hitsaamisen myös rinnakkain. 13-akselinen synkronoitu hitsausavaruus tekee monentyyppisten kappaleiden hitsauksen mahdolliseksi.

Linjalla voidaan käsitellä osia aina 500 kg:n painoihin saakka. Kuvan puomit ovat keskeisiä käsiteltäviä tuotteita.

Järjestelmän kustannukset olivat noin puolen miljoonan euron tasolla. Puomien hitsaus järjestelmässä alkoi syyskuussa.

Kukan teknologiaa edustavan kokonaisuuden räätälöi PTH-Metallin toiveiden mukaan Avertas Robotics.

”Linjalla olemme päässeet valmistuksen alkuun. Puomien käsittely muodostaa nyt keskeisen osan tämän FMS:n töistä jatkossa. Toki muitakin töitä mukaan sopii.”

”Järjestelmän mahdollisuuksia lisää se, että jatkossa kokonaisuus mahdollistaa myös miehittämättömän työstön”, Ari-Pekka Hänninen toteaa.