3D-tulostuspioneerin uudet kuviot

Kari Harju

Alphaformin prototalo Ruskossa muuttui yrityskaupan myötä Proto Labsiksi viime vuoden vaihteessa. Nyt toimintoja muokataan, tilausjärjestelmä on omanlaisensa. Nykypalvelutarjontaan kuuluvat niin 3D-tulostukset kuin CNC-koneistuksetkin. Proto Labsin Suomen toimipisteen tausta on mielenkiintoinen, 3D-tulostusperinteitä talossa on 1990-luvulta lähtien.

Protoja ja piensarjoja metallin toimijoille. Kappale määrittää menetelmän, toteavat myyntipäällikkö Mikko Ojanto ja toimitusjohtaja Dan Björklöf.

Niinhän se menee, että prototyyppien valmistus on osa tuotekehitystyötä. Proto on ensimmäinen fyysinen toteutus tuotteesta. Sitten seuraavat testit, arviot toimivuudesta ja jatkokehitys.

Metallitöissä prototyyppejä ja koekappaleita tehdään monilla tekniikoilla, ja protojen tekijät kuuluvat edelläkävijöihin myös uudempien tuotantomenetelmien hyödyntämisessä. Yksi sellainen on 3D-metallitulostus.

”3D-metallitulostus on mielenkiintoinen teknologia. Erityisesti vaikeiden muotojen tai moniosaisten komponenttien valmistukseen se on hyvä vaihtoehto. Pitää kuitenkin muistaa, että sillä on myös rajoitteensa. Meidän käytössämme ovat sen ohella monet muut tekniikat”, kertoo Suomen Proto Labsin toimitusjohtaja Dan Björklöf.

Kappaleita eri tekniikoilla toteutettuna. Ruskossa ollaan 3D-metallitulostuksen edelläkävijöitä.

3D-metallitulostusta jo vuosituhannen vaihteessa

Proto Labsin Suomen toimipiste on kiintoisa yritys taustansa takia. Toiminta alkoi Elomaticin ja myöhemmin Electroluxin toimintojen myötä, ja 3D-tulostuksessa Proto Labsin Ruskon toimipisteessä ollaan alan kehittäjien perinteenkantajia.

”Euroopan ensimmäinen 3D-stereolitografiatulostin tuli Tukholmaan 1990-luvun alussa ja meidän väkeämme oli jo silloin käyttöönoton toteutuksessa mukana. Perspektiivi on pitkä, olemme tehneet alan töitä kohta kahden vuosikymmenen ajan”, kertoo Björklöf.

Myös metallien tulostuspuolella talo oli etulinjassa.

”Ensimmäisiä metallijauheita patentoitiin Elektroluxilla. Myös 3D-metallintulostin oli käytössämme jo vuosituhannen vaihteessa. Tuolloin tehtiin mm. autotehtaiden kanssa tuotekehitystä ja tutkittiin, mihin tätä metallisintrausta oikein voisi käyttää. Periaatteeltaanhan se ei kovasti poikkea muovisintrauksesta.”

Björklöfin mukaan Turun seudulla tutkittiin aikanaan ruiskupuristusmuottien valmistusta 3D-metallitulostuksena. Pian kuitenkin todettiin, että siihen tarkoitukseen tekniikka ei ollut järkevä vaihtoehto.

”Paljon massaa tulostettaessa raaka-ainekustannukset kohosivat suuriksi. Kun myös suurnopeusjyrsimet tekivät tuloaan markkinoille samaan aikaan, menetelmä todettiin kannattamattomaksi. Nyt 3D-metallitulostus tekee uutta tuloaan, mutta mielenkiinto on erilaisissa tuotteissa”, kertoo Björklöf.

3D-stereolitografian tulostuslaitteistoja. Stereolitografia soveltuu termoplastista muistuttavien osien tulostukseen ja on periaateiltana samankaltainen 3D-metallitulostuksen kanssa.
 

Lisää resursseja ja koneistustyöt ohjelmaan

Alkuaikojen jälkeen Ruskon toimipisteen vuosiin mahtuu myös omistusrintamilla monenlaisia vaiheita.  Elektroluxin jälkeen toimittiin pitkään saksalaisen Alphaformin omistuksessa.

Iso muutos Ruskossa tapahtui toista vuotta sitten, kun amerikkalainen Proto Labs osti Alphaformin toiminnot Suomessa, Ruotsissa ja Englannissa. Proto Labs on alkuaan vuonna 1999 perustettu proto-ja piensarjavalmistuspalveluiden tarjoaja.

”Kaupan myötä resurssit kasvoivat. Lisäksi palvelumme metallitöiden puolella laajenivat. Tarjoamme 3D-tulostusten ja tiettyjen valujen lisäksi protokappaleiden ja piensarjojen tekoa CNC-koneistuksena ja ruiskuvaluina”, Björklöf kertoo.

3D-tulostuksissa talon nykypaletissa ovat perinteisesti muovin, silikonien ja metallin 3D-tulostukset ja käytössä stereolitografia-, lasersintraus- ja metallin lasersintraustekniikat. Lisäksi tehdään vakuumi- ja alumiinivaluja. Ja pienten kappaleiden valmistuksesta on kysymys.

”Kokoluokka on alle A4:n ja sarjakoot yhdestä muutamiin tuhansiin”, kertoo Björklöf.

Tilauspalveltu toimii nyt webin kautta patentoitua sovellutusta käyttäen.

Oma nettipohjainen palvelusovellutus

Kun isäntä hiljattain Ruskossa vaihtui, rantautui toimintoihin myös sen omaa kehitystyötä edustava web-sovelluspohjainen tilaus- ja palvelukonsepti.

Sen etu on Björklöfin mukaan nopeus. Asiakas lataa kappaleensa cad-mallin verkkosovelluksen kautta palveluun ja saa valmistuksesta muutaman tunnin aikana tarjouksen lähetyksen jälkeen muutosehdotuksineen.

Kun vuorovaikutteisten analyysien ja mahdollisten muutosten teon jälkeen prosessi etenee valmistukseen, tuotteen toimitus asiakkaalle tapahtuu muutamassa päivässä.

Sovellus käyttää vakioratkaisuja ja sisältää myös rajoitteensa esimerkiksi työtapojen ja materiaalien suhteen. Ne tulee valita annetulta listalta. Nopeus on kuitenkin perusidea ja sitä kokonaisuus tarjoaa pikapalvelua kaipaaville.

Proto Labsin palveluista Suomessa tehdään stereolitografia- ja lasersintraukset sekä vakuumi- ja alumiinivalut.  CNC-koneistukset ja 3D-metallitulostukset tehdään yrityksen konseptin mukaan muualla Euroopan alueella, Englannissa ja Saksassa.

Valmiina asiakkaille. Kappaleisiin voidaan tarvittaessa tehdä kokoonpanoja Ruskossa.

Proto Labsin Suomen toimipisteen toiminnot työllistävät noin 20 henkilöä. Asiakkaat ovat startupeista kansainvälisiin toimijoihin.

”Teemme töitä Suomen lisäksi Pro Labsin kokonaisuuden osana myös muualle Eurooppaan. Prosessien automatisointi edelleen on tavoitteenamme”, kertoo Björklöf.

Kansainvälinen Proto Labs on kasvanut viime vuodet melkoista haipakkaa, 20-25 prosentin vuosivauhtia. Kasvua on kirjattu Ruskonkin osalta ja suunta jatkuu.

”Nopea ja luotettava palvelu kiinnostaa asiakkaitamme. Kansainvälisesti suurin osa töistämme on ruiskuvaluja ja CNC-koneistuksia. 3D-metallitulostuksen osuus kasvaa tulevaisuudessa, kun ymmärrys sen soveltuvuusalueista laajenee ja kappaleiden suunnittelu saa vauhtia. Jatkossa se on yhä selvemmin yksi työkalu muiden joukossa”, toteaa Dan Björklöf.