Powerten räätälöi täsmänä

Nostotarpeita on monenlaisia, ja joka paikkaan vakiomalli ei ole se sopivin ratkaisu. Tamperelainen Powerten Oy valmistaa räätälöityjä apuvälineitä eri nostotarpeisiin. Asiakkaita on suurista pieniin, kertoo toimitusjohtaja Tapio Risku.

Nostoja tehdään hyvin erilaisissa kohteissa. Sen myötä myös nostolaitteilta vaaditaan eri ominaisuuksia.

”Paras laite kuhunkin tarpeeseen on juuri kyseiseen kohteeseen suunniteltu laite. Sellaisen toteuttamien on meidän tehtävämme. Apuna työssä on pitkä kokemuksemme, vuosien mittaan olemme suunnitelleet ja valmistaneet lähes 4000 laitetta erilaisiin nostotarpeisiin”, Tapio Risku kertoo.

Ratkaisuja eri sektoreille

Powertenin toimittamia nostoapuvälinesovellutuksia ovat mm. nostopuomit, tarraimet, kääntöpuomit, piikkinostimet, työtasot sekä nostojen erikoisratkaisut. Tuotteita käytetään esimerkiksi trukeissa, siltanostureissa ja koukkunostureissa monenlaisissa tehtävissä asennus- ja kokoonpanotöissä.

Itse laitteet toimitetaan avaimet käteen ja toiminnoiltaan ne voivat olla niin mekaanisia, hydraulisia, sähköisiä kuin pneumaattisiakin.

”Asiakaskuntamme on laaja ja asiakkaamme toimivat teollisuuden eri alueilla. Vuosien varrella palvelemaamme asiakaskuntamme kuuluu tahoja sähkö- ja elektroniikkateollisuuden, rakennusalan ja konepajateollisuuden kansainvälisesti toimivista suuryrityksistä pienempiin pajoihin saakka”, Risku kertoo.

Täsmäräätälöintiä yhteistyössä

Powerten suunnittelee laitteet Riskun mukaan tiiviissä yhteistyössä asiakkaan kanssa.

”Tuotteen tilannut asiakas hyväksyy suunnittelun lähtökohdat, vaiheet ja lopullisen työsuunnitelman. 3D-mallinnus on suunnittelutyössä keskeinen apuväline”, Risku kertoo.

”Suunnittelun lähtökohta on asiakkaan yksilöllinen tarve ja suunnittelun edetessä huolehdimme tarkoin asiantuntemuksellamme viranomaismääräysten täyttymisestä. Lujuuslaskenta on osa prosessia. Itse laitteet valmistavat testatut ja luottavat alihankkijat.

”Kaikki tuotteet ovat CE-merkittyjä. Toimituksen yhteydessä asiakas saa käyttöohjeet ja kaikki määräysten mukaiset dokumentit”, sanoo Risku.

Täydennystä verkostoon

Powerten toimii Tampereen Kalevassa. Yrityksen suunnittelutoiminnot työllistävät nyt neljä henkilöä ja alihankkijat. Nostolaitteet valmistavia alihankintatahoja on useampia.

Työt lisääntyvät, ja yrityksen kokonaistoimintojen kehittyessä tuotesortimenttia voisi Riskun mukaan laajentaa automaation suuntaan.

”Haluamme rekrytoida mm. yhden kone- ja automaatiosuunnittelijan lisää. Laiterakennuksen alihankintaverkosto toimii hyvin, mutta olemme kiinnostuneita myös verkoston laajentamisesta. Yhdelle tai kahdelle uudelle kumppanille olisi laitevalmistuksessa tilausta”, sanoo toimitusjohtaja Tapio Risku.