Pienhiukkasmittari sisäilman valvontaan

Ilmansaasteet ovat haitaksi ihmisille. Harva kuitenkaan tietää, että viimeaikaisten tutkimusten mukaan kaikista pienimmät hiukkaset ovat kaikkein haitallisimpia terveydelle. Terveellisen ja tuottavan sisäilmaston luomiseksi on keskityttävä alle 1 μm (mikrometrin) hiukkasten - toiselta nimeltään PM1-hiukkasten - suodattamiseen.

Camfil PM1 Tracker mittaa nimenomaan PM1-hiukkasia. Laite on kooltaan 85 x 125 x 40 mm ja painaa 160 g, joten se on helppo sijoittaa työpöydälle tai kuljettaa taskussa kohteesta toiseen. Värinäyttö kertoo hiukkasten lukumäärän kokoluokissa 0,5-1 µm (milj./m3) ja myös niiden massan (µg/m3). Lisäksi laite osoittaa lämpötilan ja ilmankosteuden. Asetuksista voi valita jatkuvasti päivittyvän tilannenäytön tai 15 minuutin keskiarvomittauksen ja sen antaman PM1-indeksin, joka kertoo ilmanlaadun tilan viidessä eri luokassa.

Camfil on valmistaa puhdasilmaratkaisuja yli 50 vuoden kokemuksella. Tuotantolaitoksia on 26, kuusi tutkimus- ja kehityskeskuksia kuusi, ja paikallisia myyntikonttoreita yli 65 ympäri maailmaa. Camfil Oy on Suomessa toimiva Camfil Groupin tytäryhtiö. Yrityksen pääkonttori ja varasto sijaitsevat Espoossa. Palveluverkko kattaa koko maan.