Paris Air Show käynnistyy

Kansainvälinen ilmailualan tapahtuma International Paris Air Show käynnistyy pian Le Bourget’ssa. Tapahtumassa on mukana jälleen runsaasti myös konevalmistajia teknologioineen. Konevalmistaja Okuma osallistuu tapahtumaan uusimpia ilmailun ja avaruusteknologian alueen innovaatiotaan ja työstöprosessejaan esittelemällä. Okumalla on yli kolme vuosikymmentä kokemusta ilmailuteollisuuden alueen työstötekniikasta.

llmailun ja avaruusteknologian vaativia tuotteita ovat esimerkiksi turbiinin osat.

Okuman ilmailu- ja avaruussektorin tarjonta sisältää valmistusratkaisuja monentyyppisiin työkappaleisiin, kuten turbiinikomponentteihin, vaihteistoihin, hydrauliventtiileihin ja laskutelineisiin. Okuman MU-V-, MULTUS-U- ja VTM-YB-sarjan monitoimikoneet on ennalta suunniteltu myös ilmailu- ja avaruussovelluksiin, ja LASER EX -sarja on lisäksi varustettu lisäaineiden valmistusominaisuuksilla. 

Okuman mukaan ilmailu- ja avaruusalan valmistajille etuja ovat älykkäät teknologiat. Yksi niistä on kuten Thermo-Friendly-konsepti, joka kompensoi lämmön muodonmuutoksia esimerkiksi pitkän aikavälin työstön aikana. Dynaamisen työkalun kuormituksen säätämisen avulla kustannuksia valmistajat voivat vähentää mahdollistamalla työvälineiden käyttö vaikeiden leikkaavien materiaalien, kuten titaanin, työstämisessä. Tämä teknologia on saatavilla myös peruskonepajakäytön koneisiin.

Air Shown kävijöillä on mahdollisuus keskustella uusimmista teknologisista trendeistä Okuman asiantuntijoiden kanssa mahdollisuus tutustua Okuman IIoT-ratkaisun Connect Plan -ohjelmaan. Ohjelmistopohjainen järjestelmä liittää konetyökalut yhdeksi kokonaisuudeksi ja mahdollistaa tehtaan toiminnan ja koneistuksen visuaalisen ohjauksen.

Okuman tuotekirjoon kuuluvat myös AM-alueen toiminnot tarjoavat monitoimikoneet.

Aerospacen huippuyksikkö

Okuma kiinnittää erityishuomiota ilmailuteollisuudelle suunnattuihin sovelluksiin ja ylläpitää kolmea maailmanlaajuista ilmailu- ja ilmailukeskusta Krefeldissä (Saksa), Charlotte (USA) ja Oguchissa (Japani). Se on myös verkottunut tutkimuskumppani, jossa on erilaisia ​​tutkimus- ja kehitystoiminnan aloja. Okuma on Sheffieldin yliopiston AMRC: n (Advanced Manufacturing Research Center) tason 1 jäsen. Tämän maailman johtavan tutkimuslaitosten ja teollisuusyritysten verkostossa Okuma osallistuu uusien materiaalien tuotantosovellusten tutkimiseen. Okuma on myös ACAM-jäsen (Aachenin lisäaineiden valmistuskeskus), jossa yhdessä Fraunhofer-instituuttien kanssa edistetään lisäaineiden valmistusprosessien soveltamista.

Suurimpia ilmailun alan tapahtumia

Paris Air Show järjestetään Pariisin Le Bourget’n lentokentällä 17.-23.6. Paris Air Show on kansainvälinen ilmailunäyttely, joka järjestetään joka toinen vuosi. Järjestäjä on Ranskan ilmailu- ja avaruusalan yhdistyksen GIFAS: n tytäryhtiö SIAE. 

Paris Air Show on yksi maailman vanhimmista ja suurimmista ilmailun alueen teknologiatapahtumista. Tapahtumassa esitellään ilmailu- ja avaruusteollisuuden uusimpia teknologioita ja niihin liittyvät laitteita, kuten ilma-alusten moottoreita, satelliittinavigointitekniikkaa, ilma-alusten ja istuimia sekä myös mm. asejärjestelmiä. Vuosien mittaan tämä näyttelystä on muodostunut yksi alan tärkeimmistä kansainvälisistä alan tapahtumista. Tämän vuoden tapahtuma on järjestyksessä jo 53. Paris Air Show. Vuonna 2017 tapahtumaan osallistui lähes 2400 näytteilleasettajaa. Näyttelyvieraita suurtapahtumassa oli 322 000. (KH)