Okuma lisää tuotantotilojaan

Okuma laajentaa tuotantoaan. Konevalmistaja otti elokuussa Taiwanissa käyttöön uuden tuotantolaitoksen ja on lisäksi ilmoittanut neljännen IIoT-älytehtaansa rakentamisesta Japaniin. Täysin automatisoiduissa tehtaissa valmistetaan sorveja, koneistuskeskuksia sekä kaksoispylväskoneita. Okuma on hiljattain avannut myös teknisen keskuksen Intiaan.

Taiwanin uusi tuotantolaitos.

Älykästä valmistusta

Uuden Taiwanin tehtaan avaaminen on Okuman vastaus Genos-sorvien ja pystykaraisten koneistuskeskusten kysyntään sekä yleiseen positiiviseen kehitykseen Aasian markkinoilla. Tehtaan toteutuksessa Okuma on hyödyntänyt Dream Site 1 ja Dream Site 2-älytehtaista saatuja kokemuksia automatisoinnissa ja IIoT-liitettävyydessä.

Taiwanin tehtaan tuotantokapasiteetti on 300 yksikköä kuukaudessa ja siihen pääsemiseksi Okuma on ilmoittanut hyödyntävänsä tässä 14 300 m³:n tuotantolaitoksessa ns. Connect Plan-valmistusratkaisua. Se yhdistää älykkäät koneet ja niiden toimintojen seurannan sekä työohjeiden välityksen IIoT: n kautta. Reaaliaikainen tietojen analysointi ja visualisointi koneiden käyttötarkoituksesta kokoonpanoon palvelee sujuvaa tuotantoa päivittäin.

K6 lisää tuotantokapasiteettia Japanissa.

Lisää tuotantokapasiteettia

Japanin Kanin tehdas on tärkeä tuotantolaitos valmistajan pysty- ja vaakakaraisten koneistuskeskusten sekä sen kaksoispylväskoneiden tuotannossa. Vahvan kysynnän myötä Okuma rakennuttaa uuden älytehtaan Kanin tehdaskokonaisuuteen.

Kuten uusi Taiwanin tehdas ja Okuman Dream Site 2, joka avattiin vuonna 2017, K6:ssa yhdistyvät Connect Plan -ohjelma, älykkäät koneet, robotit ja joustavat valmistusjärjestelmät FMS 24/7 -tuotantoperiaatteella. Automaattisen tuotannon ja kokoonpanon synkronoinnin myötä Okuma ilmoittaa pyrkivänsä lisäämään koneistuskeskusten tuotantokapasiteettia 30 prosentilla.

K6: n rakentaminen alkaa elokuussa ja tehtaan odotetaan käynnistyvän toukokuussa 2019.

Intian tekninen palvelupiste.

Laajennettu myynti ja huolto

Intiassa vakaa talouskasvu on edistänyt paikallista teollisuutta. Intian autoteollisuuden, maatalouden ja rakennusalan valmistajien tarpeisiin on Okuma avannut tänä kesänä myynti- ja teknisen palvelupisteen Intiaan. Okuman Euroopan teknisten keskusten (OTC) tavoin uusi järjestely tarjoaa valmistajille Okuma-tuotteet sekä nopeat huolto- ja after sales-toiminnot. Teknisessä toimipisteessä on mahdollista tutustua koneisiin ja suorittaa myös testiajoja. Asiantuntijat ovat paikan päällä vastaamassa kävijöiden kysymyksiin.

Okuma Corporation on perustettu vuonna 1898 Nagoyassa, Japanissa. Suomen Okuma-edustaja on MTC Flextek.(KH)