Alihankinta 2019 starttaa tänään

Alihankinta 2019 -messut järjestetään Tampereella 24.-26.9. Tänään käynnistyvässä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen täyttävässä kolmipäiväisessä tapahtumassa esittäytyy noin tuhat näytteilleasettajaa.

Keskeinen teema 24.–26.9. järjestettävässä tapahtumassa on kestävä valmistus, sen lisäksi ajankohtaisia aiheita ovat talousnäkymät, kansainvälistyminen ja tulevaisuuden teollisuus sekä digitalisaatio, uudet innovaatiot ja tuottavuus.

Kestävällä valmistuksella tarkoitetaan esimerkiksi lähituotantoa, jossa suositaan alueellisia toimijoita eli lähiverkostoja, vältetään tavaroiden turhaa kuljettamista, pyritään kehittämään energiatehokkuutta tuotannossa sekä huomioimaan kiertotalous, ympäristö ja koko tuotantoketjun hiilijalanjälki. Alihankinnan tuhannella näytteilleasettajalla on merkittävä mahdollisuus vaikuttaa kestävän valmistuksen kehittymiseen, minkä vuoksi rohkaisemme yrityksiä tuottamaan sisältöä teemaan liittyen”, sanoo Alihankinta-messuista vastaava projektipäällikkö, viestintäjohtaja Tanja Järvensivu Tampereen Messut Oy:stä. 

Kansainvälisesti toimiva suomalainen perheyritys Mantsinen Group Ltd Oy on Alihankinta 2019 -messujen kumppaniyritys.

AlihankintaHEAT neljännen kerran

Nyt neljännen kerran osana Alihankintaa järjestettävässä startup-tapahtumassa AlihankintaHEATissa startupit ja yrityskumppanit esittelevät ratkaisuja tulevaisuuden teollisuuden tarpeisiin. HEATissä halutaan haastaa alan yritysten perinteiset ajattelu- ja toimintatavat sekä tuoda uutta puhtia ja ketterää ajattelutapaa Suomen teollisuuteen. Tavoitteena on kääntää katseet kohti älykästä ja kestävää teollisuutta sekä kannustaa alan eri toimijoita innovatiiviseen ja rohkeaan yhteistyöhön, joka voi synnyttää uutta bisnestä. Messujen päälavalla Heat Stagella on luvassa ajankohtaisia puheenvuoroja, case-esimerkkejä, keskusteluja ja pitchauksia.

Alihankinta-messuilla kävijöitä on ollut vuosittain lähes 20 000. Maksuton etäpysäköinti Ikean ja Ideaparkin pysäköintialueilla helpottaa ruuhkia, samoin maksuton kuljetus Tampere-Pirkkalan lentokentältä ja rautatieasemalta.

Lue myös: Kestävä valmistus Alihankinnan teemana