Robottisolu lisää tuotannon joustavuutta Novacastin alumiinivalimolla

Kari Harju

Pirkkalassa toimiva alumiinivalimo Novacast on hyödyntänyt automatiikkaa painevalutoiminnoissaan jo pitkään. Viime vuonna kehitettiin eteenpäin koneistuksen automaatiota. Yrityksen uusin Robodrill-koneistuskeskus muodostaa robotin kanssa solun, joka lisää tuotannon joustavuutta ja tekee sulavasti töitä tarvittaessa päivästä ja kelloajasta riippumatta.

Robotisoitu Robodrill-tuotantosolu nopeuttaa koneistustoimintoja Novacastilla Pirkkalassa.

Novacastin kokemukset automaatiosta tuotannossa ulottuvat jo 15 vuoden päähän.

”Tuolloin hankimme ensimmäisen robotin painevalukoneen yhteyteen. Vuosien varrella robottien määrä on lisääntynyt, ja käytännössä kaikkien painevalukoneiden yhteydessä toimii nyt robotti”, kertoo toimitusjohtaja Tommi Törnblom.

”Automaatio on osoittautunut erittäin toimivaksi ratkaisuksi. Valannan yhteydessä palvelurobotit tekevät toistuvat työt haastavissa olosuhteissa”, sanoo Törnblom.

Automaation hyödyntäminen on yrityksessä edennyt vuosien mittaan pintakäsittelyyn, mm. hionnassa toimii automaatiosolu. Viime vuonna myös yrityksen koneistuksen toimintoja automatisoitiin. Talon uusimman Robodrill-koneistuskeskuksen koneistuspalvelu on robotisoitu joustavaan tuotantoon sopivaksi.

Monipuolista alumiinivalutuotantoa valmiiksi kappaleiksi saakka. Tommi Törnblom johtaa perheyrityksen toimintaa Pirkkalassa.

Alumiinivalamisen ammattilainen

Novacast on Pirkkalassa toimiva vuonna 1980 aloittanut perheyritys.

Alumiinivalujen erikoisyritys valmistaa asennusvalmiita alumiinikomponentteja monille eri teollisuudenaloille kuten rakennus- elektroniikka- ja rakennusteollisuuteen.

”Aloitimme aikanaan huonekaluteollisuuden tarvitsemien kappaleiden ja osilla, ja palvelemme sektoria edelleenkin. Painopiste tuotannossa on kuitenkin nykyisin muilla teollisuudenalueilla”, kertoo Tommi Törnblom.

Tuotantomenetelminä yritys käyttää paitsi painevalamista, myös kokillivalua. Molemmilla on etunsa.

”Painevalut soveltuvat teolliseen tuotantoon suurille sarjoille ja tuotteille, joissa edellytetään suurta tarkkuutta. Menetelmä mahdollistaa vaativat muodot hyvän pinnanlaadun. Kokillivalu käy pienille sarjoille, ja kappaleille, joiden pinta sallii pientä karheutta. Meidän töistämme painevalun osuus on neljä viidesosaa, mutta tiettyihin töihin kokillivalu on sopivin menetelmä”, sanoo Törnblom.

Yritys myös pintakäsittelee tuotteensa, vaihtoehtoja ovat raepuhallus, hionta ja kiillotus, pulverikäsittely ja maalausmenetelmät. Kokonaispalvelun täydentävät koneistustoiminnot.

”Vaikka valamisen idea on valmistaa tuotteisiin myös yksityiskohdat jopa tuotemerkinnöistä lähtien, koneistusta tarvitaan. Sen myötä kappaleisiin tehdään esimerkiksi reiät ja kierteet”, sanoo Törnblom.

Robodrill αD21L-iB5 on sarjansa kookkain kone. Novacastin malli on ADV-versio, missä mm. työkalunvaihto on huippunopea.

Solutyyppistä tuotantoa

Koneistamisen luottojuhtina Novacastilla ovat vuosia toimineet Fanuc Robodrill-koneistuskeskukset useampana eri versiona. Kun yritys lähti parin viime vuoden vahvan kasvun myötä jalostamaan koneistuksen toimintojaan eteenpäin, huomio kääntyi samalle suunnalle.

”Robodrillit ovat vahvoja koneita, jotka soveltuvat hyvin kevyiden alumiinikappaleiden käsittelyyn. Koneilla päästään sujuvasti mm. erittäin suuriin karan kierrosnopeuksiin, jotka alumiinin käsittelyssä ovat toki olennaisia”, sanoo Törnblom.

Ehdottomana lähtökohtana oli, että koneinvestoinnin haluttiin myös ehdottomasti nykyaikaista käsittelyautomatiikkaa. Robodrillin ympärille rakennettiin tuotantosolu.

Se kävi sinänsä sujuvasti, Robodrillien yksi etu on niiden kätevästi toteutettava automatisointi. Mm. rakenteeltaan koneet on suunniteltu palvelemaan helpon robotisoinnin lähtökohtia.

”Investoinnin perustana pidimme etuna nimenomaan sitä, että robotti ja kone ovat saman valmistajan tuotantoa. Meidän ajatuksissamme se takaa osaltaan kokonaisuuden saumattoman toiminnan”, toteaa Tommi Törnblom.

Ohjaustöitä. Teemu Kätkä hienosäätää kokonaisuuden toimintaa.

Uuden sukupolven Robodrill

Novacastin koneistuskapasiteettia lisäävä MTC Flextekin toimittama koneistussolu saapui Pirkkalaan viime kesänä.

Kokonaisuudessa koneistuskeskus on Fanuc Robodrill-malliston kookkain ja samalla tuotannossa monipuolisin kone, αD21L-iB5, missä työalue on 700x400x330 mm ja pöydän maksimikantavuus 300 kg.

Robodrillit tunnetaan nopeina koneina ja niitä toimitetaan eri karavaihtoehdoin, vakiona 24 000 aina 1/min saakka. Konemalli on vakiona varustettu 21-paikkaisella revolverilla.

Vakiovarustuksen lisäksi konetta toimitetaan Advanced-versiona.

Myös Novacastin kone on ns. ADV-malli, ja sen etuna on esimerkiksi suorituskykyä edelleen lisäävä huippunopea revolveri ja työkalunvaihto. Työkalu vaihtuu koneessa valmistajan mukaan 0,7 sekunnissa ja lastusta lastuun päästään 1,5 sekuntiin.

Työstöominaisuuksia tehostaa suurille nopeuksille optimoitu jäähdytysjärjestelmä. Ohjaus koneessa on Fanucin uuden sukupolven 31i-B5 monine koneistusta helpottavine, sen nopeutta lisäävine ja tuotantoa varmistavine optioineen.

”Koneen ominaisuuksien lisäksi kiinnittimillä on meidän tuotannossamme iso merkitys. Tämä kone mahdollistaa eri variaatiot ja koneeseen mahtuvat myös suuremmat kiinnittimet. Myös se on meille tärkeää”, sanoo Tommi Törnblom.

Tehokasta konepalvelua. Optimikiinnittimillä on tuotannossa erityismerkitys.

Joustavaan, vaihtelevaan tuotantoon

Solun toinen keskeinen osa on Fanuc-palvelurobotti.

”Investoinnin olennainen ajatus oli se, että solun tuli kyetä mahdollisimman monipuoliseen ja vaihtelevaan tuotantoon. Sillä tehdään monenlaisia, toki muotokieleltään ja kooltaan samantyyppisiä kappaleita, joten joustavuus oli keskeinen lähtökohta. Toteutus on sellainen, ja uusi solu mahdollistaa tarvittaessa myös miehittämättömän työskentelyn. Se oli meille niin ikään projektissa keskeinen vaatimus”, sanoo Törnblom.

Solun tuotannon sujuvuutta edistävät monet tekijät. Sellainen on mm. robotin hyvä ulottuma kolmelle lavalle. Myös konenäkö on poiminnan ja lajittelyn yhteydessä tässä solussa yrityksen käytössä nyt ensi kerran.

Uusi tuotantosolu tehostaa Novacastin koneistuksen toimintoja, ja sen solun täyteen hyödyntämiseen päästään nyt kevään mittaan, kun omien ohjelmien tuotanto solulle pääsee toden teolla vauhtiin.

Automaatiosatsaukset sinänsä Pirkkalassa jatkuvat. Seuraavana tällä sektorilla investoidaan jälleen valamisen automaatiotoimintojen kehittämiseen.

”Automaatio on keskeistä tämän päivän toimintaympäristössä pärjäämiselle. Se tuo kilpailukykyä ja sitä kautta töitä”, kiteyttää Tommi Törnblom.

 

Novacast Oy:

- Alumiinivalimo

- Perheyritys, perustettu 1980

- Henkilökunnan määrä noin 23

- Liikevaihto 2,5 M euroa (2017)

- Tuotanto Pirkkalassa, missä noin 2000 neliömetrin tuotantotilat

- Alumiinivalut, pintakäsittely ja koneistus