Nopea manglaava kierretappi

Sandvik Coromant on tuonut markkinoille uuden manglaavan CoroTap 400 -kierretapin, joka on optimoitu parantamaan tuottavuutta etenkin autoteollisuudessa yleisten ISO S -terästen koneistuksessa. Tuottavuuden takana on lastuton ja nopea kierteitysmenetelmä. Lisäksi optimoitu geometria tuottaa vahvat kierteet ja vähentää väännön tarvetta.

Autoteollisuudessa laatu on kaikki kaikessa, ja se pätee myös valmistusprosesseihin. Uusi kierretappi on suunniteltu vastaamaan näihin tiukkoihin vaatimuksiin. Se takaa erittäin laadukkaat kierteet, varmemman prosessin ja pitkän kestoiän – tuloksena on parempi tuottavuus ja alhaisemmat kustannukset. Vertailutestissä CoroTap 400 paransi olennaisesti prosessin varmuutta ja tukevuutta. Tämän ansiosta työstönopeudet voitiin nostaa yli 50 prosenttia suuremmiksi kuin kilpailevalla tuotteella.

Optimoitu harjanneprofiili

Uuden kierretapin tärkeimpiä ominaisuuksia on ISO P -materiaaleille optimoitu harjanneprofiili. Harjanteiden suurempi määrä ja lyhyempi kierrepituus merkitsevät, että työstökoneelta vaaditaan vähemmän vääntökapasiteettia, mikä mahdollistaa suuremman työstönopeuden ja siten paremman tuottavuuden. CoroTap 400 tärkeimpiä asiakasetuja ovat parempi prosessivarmuus, harvemmat tuotantokatkokset, pienemmät reikäkohtaiset kustannukset sekä pidempi kestoikä, joka helpottaa prosessin suunnittelua. 

Luotettavuus ja mahdollisuus käyttää kierretappia myös vääntökapasiteetiltaan pienemmissä työstökoneissa perustuu pitkälti uuden perusaineen ja pinnoitteen yhdistelmään. Uusi kierretappi tukee myös tuotannonsuunnittelua luomalla hyvät edellytykset keskeytymättömään tuotantoon. Erinomainen toistotarkkuus ja ennakoitavuus auttavat saavuttamaan tiukimmatkin tuotantotavoitteet.

Johdonmukaisen ja luotettavan kierteiden koneistusprosessin tarjoavan CoroTap 400:n geometria voi pienentää teräksen koneistuksessa vaadittavaa vääntökapasiteettia jopa 30 prosenttia. Samalla uutuus voi kestää jopa kaksi kertaa vastaavia manglaavia kierretappeja pidempään.

Myös yleiskonepajoille 

CoroTap 400 on suunniteltu teräksille, joiden kovuus on jopa 330 HB, ja kierrereiän poraukseen voidaan käyttää esimerkiksi Sandvik Coromantin CoroDrill 860 -poraa. Uusi kierretappi on ihanteellinen valinta mm. kiertokankien, pyörän napojen, kampiakseleiden, akseleiden, hammaspyörien ja voimansiirto-osien kierteitykseen. CoroTap 400 ei ole suunnattu kuitenkaan yksinomaan autoteollisuuteen – se auttaa yhtä hyvin myös kiskokaluston valmistajia ja yleiskonepajoja parantamaan tuottavuutta ja alentamaan kustannuksia esimerkiksi rautatiepyörien, laippojen, niittien, koteloiden, hydraulisylintereiden tai putkien kierteitystöissä. www.sandvik.coromant.com/fi