Muototerä osti Alikon vesileikkausliiketoiminnan

Muototerä Oy on ostanut Aliko Oy Ltd:n vesileikkauskoneiden tuotannon sekä huolto- ja varaosaliiketoiminnan.  Kauppa vahvistaa Muototerän asemaa yhtenä Euroopan merkittävimmistä vesileikkauskoneiden toimittajista.

Muototerä Oy on tamperelainen perheyritys, joka on perustettu vuonna 1953. Yritys aloitti konerakennuksen 60-luvun lopussa tekemällä meistikoneita. Toiminta laajentui erilaisiin lävistimiin ja muihin kenkäteollisuuden tuotantokoneisiin.

1980-luvulta lähtien Muototerä on valmistanut koneita myös muille teollisuudenaloille. Yritys valmisti 1988 Suomen ensimmäisen vesileikkauskoneen ja on siitä lähtien toimittanut lukuisia koneita niin Suomeen kuin ympäri maailmaa; kaikkiaan on valmistunut parisataa konetta. Koneet ja järjestelmät räätälöidään pitkälti asiakkaan tarpeisiin.

Laajennus toimintaan

”Tämä liiketoimintakauppa on laajennus Muototerän toimintaan ja vahvistaa edelleen asemaamme yhtenä Euroopan merkittävimmistä vesileikkauskoneiden toimittajista. Aliko on menestyksekkäästi rakentanut vesileikkauskonebrändiä, ja heidän valmistamansa koneet ovat tunnettuja kestävyydestään. Tulemme jatkossakin kehittämään vesileikkauskoneita vastaamaan asiakkaiden nykypäivän vaatimuksia entistä paremmin ja voimme tyytyväisinä todeta, että kotimaisten koneiden kysyntä on vahvassa kasvussa”, kertoo Muototerän toimitusjohtaja Risto Kallio.

Aliko keskittää toimintaansa ydinalueilleen, ja keskittyy omassa tuotannossaan erityisesti särmäyskoneisiin. Lisäksi yritys myy ja markkinoi mm. laser- ja plasmaleikkauskoneita.

”Tuntui oikealta hetkeltä luopua vesileikkausliiketoiminnasta, varsinkin kun jatkajalla on vahva osaaminen siitä. On helppoa jättää Alikon vesileikkaustoiminnot Muototerän käsiin. Voimme luottaa siihen, että asiakkaamme saavat myös jatkossa ensiluokkaista palvelua, kohdistuupa tarve sitten varaosiin, huoltoihin, koulutuksiin tai uusiin laitehankintoihin. Kiitämme vesileikkausasiakkaitamme hyvästä yhteistyöstä ja toivotamme heille menestystä Muototerän kanssa”, kiittää Alikon toimitusjohtaja Stanislav Demin.

Vesileikkauskoneiden kehitys kiihtyy

Muototerä on parin viime vuoden aikana kehittänyt paljon uusia ominaisuuksia vesileikkureihin. Viisteleikkaus eli 5-akselinen leikkaus on yleistynyt vahvasti. Muototerä on tuonut markkinoille mm. 6200 barin viisteleikkauksen, joka on alansa huipputekniikkaa. Erityistä huomiota on kiinnitetty myös koneiden käytettävyyteen ja leikkauksen kokonaistehokkuuteen osana isompaa tuotantoketjua.

Seuraava tuotelanseeraus tapahtuu lokakuun lopulla Düsseldorfissa Glasstec-lasimessuilla, joilla Muototerä esittelee uuden sukupolven kompaktin vesileikkurin. Tämä on tarkoitettu perustyökaluksi kaikkiin tuotantolaitoksiin, joissa on säännöllisiä leikkaustarpeita, mutta joissa oman koneen hankinta on koettu kuitenkin liialliseksi. ”Tuomme markkinoille uuden plug-and-play-tyyppisen konseptin, joka alentaa investointikynnystä ja edistää asiakkaittemme joustavuutta. Sisäistämällä leikkaukset asiakkaamme pystyvät paremmin vastaamaan kireisiin toimitusaikatauluihin ja parantamaan omaa laadunvalvontaprosessiaan sekä kustannustehokkuuttaan”, summaa Risto Kallio.(KH)