MPD 2019 Tampereella - eLyly voitti MPIDEA-kisan

Kari Harju

MPD 2019 -teollisuustapahtuma järjestetään Tampereella kesäkuun 4.-6. päivinä. Keskiviikon 5.6. tapahtumia oli MPIDEA-kisan voittajan julkistaminen. Voiton vei eLyly.

Voittajien tuuletus. Minna ja Pasi Kauppisen kehittämä ekologinen, sähköisen lumiskootteri voitti MPIDEA-kisan.

MPD on kansainvälinen huipputason B2B-tapahtuma, joka kokoaa yhteen digitaalisen ja valmistavan teollisuuden vaikuttajia Suomesta ja ulkomailta. Tampereella kokoontuu tällä kertaa  liki 1000 digitalisoituvan teollisuuden huippuvaikuttajaa 23 eri maasta, mikä on tapahtuman historian suurin määrä.

Tampereen Tähtiareenassa järjestettävän tapahtuman pääteemana on ekosysteemitalous. Tapahtuma koostuu asiantuntijoiden ajankohtaisesityksistä ja katsauksista sekä näyttelystä, missä mukana on yli 70 partneria.

Ideakilpailu MPIDEA huipentui keskiviikkona Tampereen tapahtumassa finaaliin. Voiton vei sähköinen lumiskootteri eLyly. Ekologisen ja hiljaisen lumiskootterin on kehittänyt keskisuomalainen yrittäjäpariskunta Pasi ja Minna Kauppinen.

Kaksi muuta finalistia olivat täysin skaalautuva järjestelmäriippumaton pilviratkaisu ADAcloud sekä NWM:n älykkäät, ekologiset juomapakkaukset. Voittaja palkittiin viiden kuukauden mittaisella liiketoimintaa jalostavalla kasvukiihdyttämöllä.

”Tuomariston valinta oli vaikea. Finalistien ehdotukset olivat hyvin erilaisia ja tuomariston mielestä niillä kaikilla on mittava potentiaali menestyä”, kuvasi kilpailun asetelmaa MPIDEA-kilpailun tuomariston puheenjohtaja Juho Romakkaniemi, Keskuskauppakamarin toimitusjohtaja.

Tuomariston keskeinen peruste eLylyn voitolle on lumiskootterin suuri työllistämispotentiaali suorina työpaikkoina skootterin teollisessa tuotannossa ja sen tarjoama uusi vetovoima ekologiselle talvimatkailulle Suomessa.

MPD jatkuu Tampereella torstain 6.6.

Huippuesiintyjiä. Dr. Kazuo Yanon (Corporate Officer and Corporate Chief Scientist, Hitachi Ltd) teemana olivat tekoälyn mahdollisuudet liiketoiminnan kehittämiseen.
Näyttelyssä oli mukana yli 70 tahoa. Tunnelmaa Fastemsin näyttelyosastolla.

Vossi Group esitteli messuilla metalli- ja komposiittitulostusteknologiaa. Osastolla Marko Vossi.

Wapice Oy:n toimitusjohtaja Pasi Tuominen esiintyi tapahtumassa teemalla Harnessing the Full Potential of Analytics, AI and Big Data.

Lue myös: MPIDEA-kilpailun voitto Ouluun (2017)