Messut alueellisella painotuksella

Kari Harju

Uusi ammattitapahtuma Pohjanmaan Teollisuus keräsi teollisuuden ammattilaisia Seinäjoki Areenaan keskiviikkona 15.5.

Pohjanmaan Teollisuus järjestettiin Seinäjoki Areenassa toukokuun puolivälissä.

Nyt ensimmäistä kertaa järjestetyssä tapahtumassa oli mukana noin 160 näytteilleasettajaa.  Ammattitapahtumaan tutustui 1235 kävijää.

Pohjanmaan Teollisuus toteutettiin uudentyyppisellä lähestymiskulmalla. Alueellinen painotus tapahtumassa oli vahva, ja uutta oli myös kompakti toteutus. Kyseessä oli päivän mittainen messukokonaisuus.

Kävijäpalautteen mukaan 81 prosenttia totesi messutapahtuman vastanneen odotuksia erittäin hyvin tai hyvin. Vastanneista 71 prosenttia oli tyytyväinen messujen yksipäiväisyyteen ja 91 prosenttia suositteli tapahtumaa kollegalle tai kumppanille.

Keskeiset messuilla esiteltävät tuotteet ja palvelut olivat IoT, koneistus-, suunnittelu ja kokoonpanopalvelut, koneet ja työkalut, sähkötarvikkeet, sopimusvalmistus, kuljetin- ja logistiikkaratkaisut, hitsaustekniikka, teollisuusautomaatio, robotiikka, kunnossapito, pneumatiikka- ja automaatiotuotteet, pakkaustuotteet, teollisuuden kaapelit, tiivisteet, venttiilit ja liittimet sekä komponenttivalmistus. Lisäksi paikalla oli joukko tukipalveluita teollisuudelle tarjoavia yrityksiä, esimerkiksi rahoitus-, koulutus, rekrytointi ja toimitilapalvelut.

Näyttely, paneeleja ja tietoiskuja

Messupäivän aikana järjestettiin keynote-puheenvuoroja, paneelikeskusteluja ja tietoiskuja kolmella lavalla. Päälavan avauspaneelissa esiintyvät Wärtsilän teknologiajohtaja Hannu Mäntymaa, ABB:n johtaja Harri Mykkänen, Rauma Marinen toimitusjohtaja Jyrki Heinimaa sekä Finn-Powerin hankintajohtaja Tero-Jussi Teppo keskustelivat vientiteollisuuden alihankintatarpeista. Puheenvuoroja kuultiin myös digilavalla ja tietoiskulavalla.

Kokonaisuuden toteutti Pohjanmaan Expo yhteistyössä kumppaniensa kanssa. Mukana järjestelyissä olivat Pohjanmaan ja Etelä-Pohjanmaan kauppakamarit, Pohjanmaan, Etelä-Pohjanmaan ja Keski-Pohjanmaan Yrittäjäjärjestöt sekä Vaasan, Seinäjoen, Pietarsaaren ja Kokkolan seutujen kehitysyhtiöt. Seuraava Pohjanmaan Teollisuus järjestetään 13.5. 2020 Seinäjoki Areenassa.

 

Pohjanmaa Teollisuuden keskeistä sisältöä näyttelyn oheen olivat paneeli ja tietoiskut. Siemensin toimitusjohtaja Janne Öhman alusti Digitalisaatio ei ole IT-projekti -paneelia.

Yaskawan robotti oli liikkeessä tapahtumassa. Jaakko Riihimäki on robottimyynnissä uusi mies, mutta mm. talon toiminnoissa hän on ollut mukana pitkään.
Wihurin osastolla esillä oli Mazakin ohjausteknologiaa. Kuvassa lähinnä Petteri Pehkonen.
Behringerin sahamallia esitteli Prodmacin osastolla Jon Lindström.
Makrumin Hannu Pajula esitteli yleisölle XYZ:n ProtoTrak-ohjausta.
Seinäjoella toimiva Stamac oli yksi messuilla mukana olleista Pohjanmaan alueen konepajoista. Oikealta Stamacin Pekka Anttila, Miia Jore-Jänikselä sekä Titakon Tapio Saarinen.

Cenic Finlandilla oli osasto mukana tapahtumassa. Kuvassa Petri Niittynen, Titta Syväoja ja Tero Kaivonen.

Seinäjoki Areena tarjosi tapahtumalle toimivat puitteet. Kuvassa Areenan ulkoista ilmettä.

 

Lue myös: Teollisuusmessut Pohjanmaalle