Mecsalo Oy investoi tulevaisuuteen

YCM NSV 156A -työstökeskus toimitettiin Mecsalo Oy:n käyttöön alkukesästä.

Mecsalo Oy sai alkukesästä konekantaansa uuden vahvistuksen, kun Makrum Oy toimitti yhtiön Järvenpään-yksikköön YCM:n pystykaraisen NSV 156A -työstökeskuksen.

Monipuolisia valmistuspalveluita tarjoavan Mecsalo Oy:n palveluihin kuuluvat tarkkuusmekaniikan, automaatiolaitteiden ja haastavien laitekokoonpanojen valmistuspalvelut sekä alumiiniprofiilien työstöpalvelut. Asiakaskunta vaihtelee muun muassa kaivos-, nano- ja terveysteknologian toimialoista tietoliikennealaan. Vuodesta 1993 asti toimineen yhtiön näkymät ovat hyvät, ja uusi konehankinta olikin investointi tulevaisuuteen. Tulevan vuoden aikana Mecsalo investoi edelleen voimakkaasti tuotannon ja toimitilojen kehitykseen.

Avaimet käteen -toimitus Makrumilta

Makrum Oy:n toimittamaan kokonaisuuteen sisältyi NSV 156A -työstökeskus kaikkine lisävarusteineen, terineen ja kiinnittimineen. Myös koneen asennus ja koulutus hoituivat Makrumin ja tehtaan asentajan toimesta. Järvenpäähän toimitettu NSV 156A -työstökeskus on YCM:n NSV-sarjan järein konemalli. Se soveltui Mecsalo Oy:n tarpeisiin hyvin, koska koneen rakenne ja ominaisuudet mahdollistavat tehokkaan lastuamisnopeuden Mecsalolle tärkeiden ruostumattoman ja haponkestävän teräksen työstössä. Koneen laajat liikevarat helpottavat työstä toiseen siirtymistä nopeatempoisessa piensarjatuotannossa. Myös koneen nopea toimitusaika Ranskan-varastosta painoi vaakakupissa. ”Kartoittamistamme vaihtoehdoista NSV oli selkeästi kustannustehokkain vaihtoehto koneen rakenteeseen ja ominaisuuksiin nähden,” Mecsalon toimitusjohtaja Markus Heinälä tiivistää. Mecsalon laitevalmistuksen ytimessä on vahva koneistusosaaminen yhdistettynä kellosepäntarkkaan kokoonpanoon. Uusi investointi mahdollistaa entistä monipuolisemman tarjonnan valmistettavien osien ja laitteiden koon sekä tarkkuusvaatimusten suhteen.

YCM:n paluu Suomen markkinoille

YCM on palkittu taiwanilainen konevalmistaja, joka teki paluun Suomen markkinoille vuodenvaihteen jälkeen, kun yhteistyö Makrumin kanssa käynnistyi. YCM:n paluuta olikin jo odotettu: Makrum möi ensimmäisen YCM-koneensa saman tien edustussopimuksen tehtyään, kun kaupat solmittiin Mecsalon kanssa alkuvuodesta.
YCM on tullut yli 60-vuotisen historiansa aikana tunnetuksi tarkoista, huippuluotettavista ja vankkarakenteisista koneista. YCM valmistaa mm. vaaka- ja pystykaraisia työstökeskuksia, sorveja ja isoja portaalikoneita – aina alusta loppuun asti omilla tehtaillaan. YCM:llä noudatetaan omaa, Toyotan TPS:ään perustuvaa lean-filosofiaa, yritys panostaa voimakkaasti tuotekehitykseen ja sillä on mm. oma valimo. Tämä kaikki kertoo tuotteiden laadusta. Nykyään YCM:n tuotevalikoimaan kuuluu yli 70 eri konemallia, joissa on otettu huomioon eri teollisuudenalojen erityisvaatimukset. Suomeen on toimitettu tähän mennessä jo yli sata YCM:n konetta.

NSV 156A -työstökeskus on YCM:n NSV-sarjan järein konemalli. Näkymiä työalueelle.
Uusi investointi mahdollistaa Mecsalolla entistä monipuolisemman tarjonnan valmistettavien osien ja laitteiden koon sekä tarkkuusvaatimusten suhteen. Koneella Janipetri Sulasalmi.