Mazakin uusi Inaben-tehdas on aloittanut toimintansa

Mazak Inaben-tehtaan ensimmäinen rakennusvaihe on saatu valmiiksi ja työstökoneiden kokoonpanolinjat on avattu täydellä teholla uudella tehtaalla Inaben kaupungissa, Mien maakunnassa Japanissa. Inaben-tehdas on jo Mazakin kuudes Japanissa ja yhdestoista maailmassa.

Mazakin uusi Inaben tehdas on kuudes tuotantolaitos Japanissa ja yhdestoista maailmassa.

Uusi tehdas vastaa kovaan kysyntään

Uudessa tehtaassa valmistetaan suuria portaalikoneita, 5-akselisia ja pienempiä pystykaraisia koneistuskeskuksia. Varsinkin 5-akselisten koneistuskeskusten globaali kysyntä on ylittänyt kaikki odotukset ja koneita myydään tällä hetkellä paljon erityisesti lentokone-, rakennus- ja energiateollisuuden tarpeisiin.

Inaben-tehtaan rakennustyöt aloitettiin 2016 ja ensimmäinen rakennusvaihe saatiin päätökseen helmikuussa 2018, jolloin suurten koneistuskeskusten valmistus siirrettiin sinne Minokamon-tehtaasta, Gifun maakunnasta. Tehdas on pyörinyt täydellä teholla virallisista avajaisistaan lähtien toukokuusta 2018. Uuden tehtaan myötä Mazakin tuotantokapasiteetti Japanissa kasvoi viidenneksellä.

Uusi Inaben-tehdas keskittyy pelkästään koneiden kokoonpanoon ja sen tarvitsemat komponentit ja koneistukset toimitetaan sinne muilta Mazakin Japanin-tehtailta. Työstökoneiden kysyntä maailman markkinoilla on vahvalla tasolla, joten suunnitelmia tehtaan laajennuksesta ja lisäkapasiteetin rakentamisesta on uuden tuotantolaitoksen myötä jo tehty.

Inaben 33 000 neliön tehdas keskittyy erilaisten koneistuskeskusten kokoonpanoon.

Mazakin Inaben-tehdas pähkinänkuoressa

Tehtaan nimi                      Inaben-tehdas

Sijainti                                Inabe-city, Mien maakunta

Tehdasalueen koko           115 000 neliömetriä

Lattiapinta-ala                    33 000 neliömetriä (1. rakennusvaihe)

Valmistettavat koneet        suuret koneistuskeskukset, 5-akseliset koneistuskeskukset, pienet ja keskikokoiset pystykaraiset          koneistuskeskukset

Valmistuskustannukset     16 miljardia Japanin jeniä (1. rakennusvaihe).

Uuden tehtaan katon sisäkorkeus on 19 metriä.

19 metrin sisäkorkeus, erityisvahvistettu perusta

Uuden tehtaan katon sisäkorkeus on 19 metriä ja nosturipuomi on 13 metrin korkeudella, joten suurten työstökeskusten kokoonpanoon ja siirtämiseen on tilaa enemmän kuin riittävästi. Vastaavasti aiemman Minokamo 1 -tehtaan tuotantohallin sisäkorkeus on 16 metriä ja nosturin alapuolelle jää tilaa 8 metriä.

Rakennuksen metrin paksuiset betoniset perustukset on erityisvahvistettu. Tämän ansiosta pystytään ehkäisemään pienimmätkin värinät koneiden säätö- ja tarkastustoimenpiteiden aikana. Valmistettavista koneista saadaan tehtyä siten erittäin tarkkoja.

Metrin paksuiset betoniperustukset on erikoisvahvistettu.

Sisälämpötila vakiona 10 metrin korkeuteen

Rakennuksen sisälämpötila on vakio 10 metrin korkeudelle lattian pinnasta. Lämpötila vaihtelee vain ±1 Celcius-astetta. Tehokkaan ympäristön valvontajärjestelmän ansiosta ulkoilman lämpötilan vaihteluilla ei ole juurikaan vaikutusta hallin sisälämpötilaan. Tehtaan ilmastointi ja sisävalaistus tarvitsevat aikaisempaa selkeästi vähemmän energiaa.

Hallin sisälämpö on vakio 10 metrin korkeudelle.

Suurta lattiapinta-alaa käytetään tehokkaasti hyväksi, kun työstökoneille tehdään testikoneistukset ja lopputarkastukset sekä viimeistellään koneet toimitusvalmiiksi. Kokoonpanotilojen lisäksi tehtaalla on alue koneiden demokäyttöä ja näyttelyä varten.

www.machinetools.wihuri.fi