Mazak-tarjontaa EuroBLECHissä

Konevalmistaja Yamazaki Mazak esittäytyy laajasti EuroBlech-messuilla Hannoverissa. Esillä on viisi laserleikkauskonetta sekä kaksi automaatioratkaisua.

Mazakin osastolla on esillä mm. uusi OPTIPLEX 3015 6 kW DDL (Direct Diode Laser).

Osastolla on esillä muun muassa uusi OPTIPLEX 3015 6 kW DDL (Direct Diode Laser), myös vahvojen materiaalien leikkaukseen soveltuva tehokas kone. Direct Diode laser on uuden sukupolven tekniikkaa kuitulasereissa.

Valmistajan mukaan koneen resonaattori mahdollistaa alumiinin ja teräksen nopean leikkauksen, ja on noin 15 prosenttia 6 kilowatin kuitulaseria nopeampi.

Uuden DDL-koneen ominaisuuksiin kuuluvat mm. säteen halkaisijan valvonta muiden älykkäiden valvontafunktioiden ohella, älykkäät asetustoiminnot sekä laadukas leikkausjälki. Koneet on varustettu multiohjauspolttimella sekä uudella MAZATROL PreviewG-ohjauksella.

Messuilla on mukana myös uusi putkilaser GFG-220 DDL 4 kW. Nopea kone soveltuu niin pyöreiden kuin kulmikkaiden materiaalien leikkaukseen, ja samoin H-, I- ja L-palkkien käsittelyyn. Myös heijastavien materiaalien kuten kuparin tai messingin leikkaus on mahdollista. Ohjaus on Mazak FX CNC.

EuroBLECHissä esittäytyvät myös 10 kW ja 8 kilowatin versiot OPTIPLEX FIBER III -lasereista. 8 kW:n on varustettu kompaktilla Mazak Smart Cell automaatiojärjestelmällä, se mahdollistaa offline-ohjelmoinnin ja tarjoaa monenlaisia mahdollisuuksia mm. tuotannon reaaliaikaiseen seurantaan ja optimointiin. Järjestelmä on myös Teollisuus 4.0 -valmis. Halli 11, D26.(KH) www.machinetools.wihuri.fi