Maanterä laajentaa koneisiin

Kari Harju

Metalliteollisuuden työkalujen ja työkalujärjestelmien toimittaja Maanterä Oy kehittää tuotetarjontaansa metallin koneiden ja laitteiden suuntaan. Esimerkiksi metallin sahat ja varastojärjestelmät kuuluvat nyt talon edustuspalettiin.

Työkalutalo Maanterän tarjonta laajentuu konepuolelle. Kokonaisvaltaisuus on vahvuutta, toteavat toimitusjohtaja Marko Ekoluoma (oikealla) ja tuotepäällikkö Harri Laulajainen.

Maanterä on perinteinen työkalutalo, jonka tarjontaan kuuluvat lastuavat työkalut porauksesta jyrsintään ja sorvaukseen, kierteitykseen ja poraukseen.

Maanterän perinteet ulottuvat 1940-luvulle saakka, ja nykyisin Maanterä kuuluu Suomen suurimpiin alan toimijoihin. Työkalujen lisäksi tuoteohjelmaan ovat pitkään kuuluneet mm. kiinnittimet.

”Tuotemerkeissä olemme satsanneet kansainvälisiin eri työkalusektorien laatuvalmistajiin. Palvelemme asiakkaitamme yksilöllisesti ja projektikohtaisesti asiantuntemuksella ja osaamisemme ajantasaisuutta pidämme yllä jatkuvan kouluttautumisen avulla”, kertoo toimitusjohtaja Marko Ekoluoma.

Maanterän toimitilat ja varasto sijaitsevat Vantaan Koivuhaassa, ja alueellinen organisaatio on maanlaajuinen. Maanterä kuuluu ruotsalaisperustaiseen Indutrade Groupiin, mihin kuuluu useita eri sektorien teollisia toimijoita.

Uusi tuotantokoneet-osasto aloitti

Viime aikoina Maanterä on suunnannut toimintaansa työkalujen lisäksi osin uusille alueille.

Sen mukana uudet palvelualueet sekä teollisuuden koneet ja laitteet mukaan lukien ovat tulleet yhä vahvemmin mukaan yrityksen toimintaan. Samalla yrityksen henkilökunnan määrä on melkoisesti kasvanut, nykyisin henkilökuntaan kuuluu 18 henkilöä.

Viime vuoden alkupuolella yrityksen tuotetarjontaa laajennettiin merkittävästi harjauksen, hoonauksen ja hiontatarvikkeiden osalta. Maanterä edustaa nykyisin mm. saksalaisen VSM:n ja yhdysvaltalaisen Weilerin tuotteita.

Vuodenvaihteen tiennoilla tapahtui puolestaan konemyynnin osalta merkittävä uusi siirtymä, kun yritys osti erikoisesti saha- ja varastojärjestelmiin erikoistuneen Maxtek Oy:n liiketoiminnan. Samassa yhteydessä Maxtekin omistaja Harri Laulajainen siirtyi Maanterän palvelukseen.

”Tämän kaupan taustalla on ennen kaikkea kokonaispalvelumme kehittäminen. Tähtäimemme on tarjota asiakkaillemme yhä kokonaisvaltaisemmin heidän tarvitsemansa palvelut yhdeltä taholta. Osana tätä strategiaa kehitämme itseämme eteenpäin jatkossa myös konetalona”, Marko Ekoluoma toteaa.

Yritysoston myötä Maanterän tuotepalettiin kuuluvat metallin sahat, varastojärjestelmät sekä muutamat muut tuotteet, mm. pesulaitteet. Samalla ne muodostavat talossa uuden tuotantokoneet-osaston, jonka tuotepäällikkönä toimii Harri Laulajainen.

”Harrilla on pitkä alan kokemus ja yrittäjätausta, mikä antaa vahvuutta toiminnoille. Olemme tietenkin tyytyväisiä saadessamme näiden toimialojen asiantuntijan tänne palvelukseemme. Se takaa vahvan selkänojan näiden toimintojen kehittämiseen jatkossa”, Ekoluoma toteaa.

”Tämä järjestely oli pitkän aikavälin kehityksen tulos. Oli aika siirtyä asioissa eteenpäin ja näimme kumpikin osapuoli tahoillamme, että voimien yhdistäminen oli tulevaisuuden kehityksen kannalta paras siirto. Iso kokonaisuus on voimatekijä”, sanoo Harri Laulajainen. Hän aloitti Maanterän palveluksessa 1.12.

Cosen-sahat ovat Maanterän tuore edustus ja yksi esimerkki Maanterän uudesta tuotetarjonnasta. Cosen Europen päätoimipaikka ja koneiden varasto sijaitsevat Hollannissa. Kuva EMO:sta.

Useita uusia kone- ja laite-edustuksia

Uusien siirtojen myötä Maanterän tuotepaletti kehittyy parhaillaan voimakkaasti. Uusia tuotteita kokonaisuuteen ovat mm. hollantilaisen Dormatecin tuotteet. Dormatec-tuotevalikoimaan kuuluvat korkeapaineyksiköt, ilmanpuhdistusjärjestelmät, öljynerottelijat, suodatinjärjestelmät ja imupöydät.

Talon sahamerkki on Cosen.

”Cosen vannesahat ovat laadukkaita tuotteita ja ne tunnetaan jo hyvin Suomenkin markkinoilla.  Taiwanilainen Cosen on yli 40 vuotta toiminut vannesahojen valmistaja. Cosen Europen pääpaikka ja koneiden varasto sijaitsevat Hollannissa”, kertoo Harri Laulajainen.

Varastojärjestelmissä Maanterä edustaa jo Maxtekin tarjonnasta tuttuja Remmertin tuotteita. Remmert valmistaa automaattisia varastojärjestelmiä, mm. tornivarastoja sekä hunajakennovarastoja, pitkälle materiaalille, levyille ja lavoille.

Lisäksi Maanterän uusia edustuksia ovat mm. Mafacin pesujärjestelmät ja Seman päidentyöstö- ja erikoiskoneet.

”Koneet ovat nyt vahvasti mukana talon paletissa ja jatkossa tämän sektorin tuotetarjonta laajenee edelleen. Mm. uusia edustuksia on luvassa lähitulevaisuudessa”, sanoo Harri Laulajainen