Levykoneet esillä Stuttgartissa 3

Levyalan Blechexpo/hitsauksen Schweisstec -messukokonaisuus pidettiin Saksan Stuttgartissa  7.-10.11. Näytteilleasettajia tapahtumassa oli mukaana yli 1300 tahoa lähes 40 maasta, näyttelyalaa oli lähes 120 000 neliömetriä. Seuraavassa messukatsauksen osa kolme, aiemmat web-julkaisut: pääjuttu 21.11, osa 2: 26.11.

 

Trumpfin osasto oli messujen kookkain ja tarjosi runsaasti uutuuksia. TruBend 5130:lla demottiin uutta kappaleenasettelua helpottavaa Part Indicator-kamerajärjestelmää. Uusi innovaatio on myös koneen yhteydessä käytännön työssä esitelty uutuus, langaton jalkapoljin. Kone oli varustettu kookkaalla Toolmasterilla.
Tammisaaresta toimiva Oy C Lindholm Engineering on erikoistunut metalliteollisuuden tarvikkeisin ja mm. lävistykseen, taivutukseen ja metallin leikkaamiseen tarkoitettuja työkaluja. Haegerin puristinkiinnikkeiden puristinkoneet ovat talon yksi edustus. Myyntipäällikkö Kari Kangas esitteli työkappaletta Haegerin osastolla.
Sveitsiläinen Jorns AG tekee yhteen ja kahteen suuntaan taivuttavia taivutuskoneita sekä leikkauskoneita eri kokoluokkiin. Messuilla on nyt lähemmässä tarkastelussa kahteen suuntaan taivuttava kuvan TwinMatic-Pro-automaatti. Sarjan koneet on tarkoitettu 1.25-2 mm:n levyvahvuuksille, koneita on saatavilla 3.2 metristä yli 10-metrisin työleveyksiin.

Blecexpon kokonaistarjontaan kuului työvalineitä hyvin moninaisiin töihin ja tarpeisiin. Kuten kuvasta näkyy, Metabon valikoimiin kuuluu mittava valikoima sähkötyökaluja ja tarvikkeita erityisesti metalliteollisuuden, rakentamisen ja remontoinnin tarpeisiin. Myös LiHD-suurtehoakkuteknologia oli osastolla esittelyssä.

Vesileikkauksen laitteistoja messuesittelyssä. Yksi alueen laitevalmistaja on saksalainen Perndorfer Maschinenbau, joka tekee laitteita niin 2D- ja 3D -tasoleikkaukseen kuin putkenleikkauksen tarpeisiinkin eri kokoluokkiin. Kuvassa 2D-laite, ANT:n abrasiivisekoitusyksikkö kuvassa vasemmalla.