Levykoneet esillä Stuttgartissa 2

Kari Harju

Levyalan Blechexpo ja hitsauksen Schweisstec -messukokonaisuus järjestettiin Saksan Stuttgartissa marraskuun alussa. Näytteilleasettajia tämän vuoden tapahtumassa esiintyi yli 1300 tahoa lähes 40 maasta, ja heitä varten varattu näyttelyala oli kasvanut lähes 120 000 neliömetriin. Julkaisemme messuilta katsauksen useammassa osassa, seuraavassa osa kaksi.

 

Prima Powerin osastolla pidetyssä tiedotustilaisuuteen toi tervehdyksensä myös Prima Industrie-ryhmän pääjohtaja Gianfranco Carbonato, kuvassa keskellä. Tilaisuudessa esiteltiin muutamia muutoksia Priman organisaatioon Saksan markkinoilla sekä esiteltiin uutta kone- ja laitetarjontaa. Prima Power oli mukana Blechexpossa isolla satsauksella.
Electra FL 3015 on belgialaisen LVD:n kuitulaserleikkauskonemalli, mikä on saatavissa markkinoilla nyt myös 8 kW:n leikkaustehoin. Kone voidaan varustaa monipuolisesti automaattisen tuotantoon, Stuttgartissa kone esiintyi Compact Tower -levyvarastoon yhdistettynä. Varastoja on saatavissa 4-palettisesta 10-palettisiin versioihin saakka.
Bystronicin ByStar Fiber oli messuesittelyssä 10 kW:n lasertehoin ja kookkaaseen laserleikkauskoneille suunniteltuun automaattiseen, modulaariseen ByTrans Cross- levynlastaus/purkujärjestelmään yhdistettynä. ByStar Fiber voidaan nyt varustaa myös pyöröakselilla putkikuitulaserleikkauksen tarpeisiin.
Suomalainen servokäyttöisten särmäyspuristimien valmistaja Coastone kiertää ulkomaiden levytyömessuja ahkerasti ja oli edustettuna myös Blechexpossa. Osastolla oli mukana Cone C15. Kahdella kuularuuvilla ja servomoottorilla toimiva on valmistajan C-sarjan isoin malli. 440 tn, taivutusleveys 1600 mm.

Yhdessä Blechexpon kanssa pidettiin Stuttgartissa jälleen myös hitsausalan tapahtuma Schweisstec. Tämän myötä kaksoismessuille hitsauksen laiteet ja ratkaisut olivat hyvin esillä. Cloosin osastolla oli mahdollisuus tutustua mm. uusiin automaatioratkaisuihin. Myös uudet MSC-virtalähteet esiteltiin.